Kolonia wydobywcza X82600
-
Kolejna kolonia wydobywczą Klejnotów. Stacjonuje na niej sporo Klejnotów klasy robotniczej, między innymi Bizmuty i Perydoty. Pilnuje ich Agat Faseta-8J9T Ściana-23XZ. Do tej pory nie było problemów z wydobywaniem surowców potrzebnych w całym Imperium
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Radiotelegrafista
- Za mną. - Zaczęła maszerować w stronę głównej sterowni, gdzie był jedyny pad, którym Kyberyt mogła przybyć na kolonię. W marszu mówiła:
- Będziemy mieć kontrolę z strony najważniejszego klejnotu jaki prawdopodobnie zobaczcie przez najbliższe milenia. Macie trzymać się prosto, salutować, gdy zwróci na was swój wzrok i nigdy się nie odzywać. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Radiotelegrafista
Nikt jej w życiu tak nie upokorzył, nikt jej tak nie uderzył. Ale musiała to zaakceptować. Przeciwstawienie się będzie równe z śmiercią.
Zaczęła prowadzić Kyberyt, jej Perłę i resztę grupy przez wąwozy przedszkoli. Zaczęła opowiadać o nich:
- Ta, wschodnia ściana 6X3G jest niezwykle bogata w minerały, jestem niemal pewna, że mogłyby z niej powstać wspaniałe jaspisy i ametysty. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andrzej_Duda
Kyberyt
-OHOHHOOHHOHOHO
Chwyciła destabilizator gołą dłonią
-Wy Agaty jesteście równie puste, co niedoinformowane. Kyberyty mogą wchodzić nawet do silników statków. Nawet Bizmuty to wiedzą. I przynajmniej są użyteczne. Doprawdy, wiele się dowiedziałam z tej inspekcji. Jesteś tak żałosna, że daruję Ci ten atak. A jeśli dotkniesz tamtą Perydot, to osobiście zostaniesz przeze mnie rozbita.
Poszła gawędzić z Perydotami i Bizmutami -
-
-
-