Dom Maheswarenów
-
-
-
-
Woj2000
Jeśli miał coś swojej córce przyznać, to fakt, że od zawsze potrafiła świetnie sobie radzić z pogodzeniem wielu czynności naraz. Jednakże, Doug również zaczął się głowić nad jedną kwestią: niby czego takiego Connie zazdrościła Stevenowi w tych całych przygodach? Przecież w domu ma zapewniony byt, spokój, wygody, jak również miejscami surowe, acz troskliwe traktowanie ze strony swoich rodziców. Czego tu jeszcze chciec?
W każdym razie, Doug po długim milczeniu odezwał się.
-Czy… nikt cię do tego wszystkiego nie zmusza? Czy raczej sama chcesz chodzić na te wyprawy? -
Andrzej_Duda
Connie spojrzała się do góry.
-Nie, nie, nikt mnie nie zmusza, tato. Chodzę tam z własnej woli, ale od około… Miesiąca nie było żadnej takiej wyprawy. Nawet nie miałam żadnego powodu do używania miecza.-zaprzeczyła Connie w celu uspokojenia ojca. Gdyby Doug wiedział o ostatniej walce z Dementoidami, to dostałby zawału serca na miejscu. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Woj2000
To prawda. Oprócz tego sam Doug przekonał się, że jego córka skrywa więcej odcieni szarości w swojej osobie, niż mu się początkowo wydawało. Przyjaźn z kosmicznym chłopcem, nauka szermierki, przygody, walki z potworami…
Mino wszystko, najważniejszym dla Maheswarena jest fakt, że jego jedyna, ukochana Connie jest cała i zdrowa. -
Andrzej_Duda
Równie ważny jest też fakt, że wciąż kocha swojego ojca. Tak po głębszym na myślę Dougowi przyszła do głowy pewna myśl… Może by kiedyś w roli obserwatora pójść na jakąś przygodę z jego córką, Stevenem i jego opiekunkami? To mogłoby być całkiem ciekawe doświadczenie i przy okazji trochę rozrusza kości bardziej niż na patrolu.
-
-
-