Chorwacja
-
Zaorzestamy działań jak odpuścicie sobie Bośnię i Hercegowinę
-
Chorwackie Siły Zbrojne zostają wysłane do Krainy i Slawonii, by spacyfikować buntowników, natomiast milicja zostaje wysłana do południowej Dalmacji.
-
Ten post został usunięty!
-
-Macie sześć godzin, by wycofać się z miast i wsi - mówi przez megafon chorwacki delegat do zbuntowanych Serbów
-
Kastrioci
Do Zagrzebia została wysłana kolejna delegacja APD w celu negocjacji w pewnej ważnej sprawie z rządem chorwackim. -
Chorwacka Partia Radykalna
Przyjmujemy delegatów. -
Kastrioci
Chcielibyśmy omówić kwestię udostępnienia nam waszych lotnisk, gdyż mamy w planach produkcję bombowców na terenie Chorwacji. Z miłą chęcią podzielimy się tymi planami. -
Chorwacka Partia Radykalna
Ależ oczywiście, że udostępnimy lotniska sojusznikowi. -
Kastrioci
Świetnie, to tutaj również zaczniemy budowę naszych bombowców i przeszkolimy część ochotników na pilotów. Niedługo wyślemy inżynierów, aby rozpoczęli budowę bombowców. -
Kastrioci
Do Chorwacji wysłani zostali inżynierowie, mający za zadanie skonstruować opracowywane przez Kastriotów bombowce, i 1000 ochotników, którzy mają przejść szkolenia na pilotów.
Tuż po przybyciu rozpoczęto konstrukcję pierwszych bombowców. -
**Chorwacka milicja przeprowadziła dzisiejsza nocy operację “Gloria” mająca na celu rozbrojenie jugosłowiańskich okrętów wojennych, które stacjonowały w chorwackich portach:
Fregaty
RF-33 Kotor
RF-34 PulaOkręty podwodne
P-821 Heroj
P-822 Punak
P-823 Uskok
P-914 Soča
P-915 Vardar -
//Luther ja mam te dwie fregaty
-
//co
-
//gdzie napisałeś akcję?
-
// Ale okrętów podwodnych już nie :v
Kastrioci
Rozpoczęto pierwsze testy bombowców. -
@Luther // Czarnogóra
-
//to nie wiem, bo Kotor i Pula nie są okrętami radzieckimi
-
@Luther //Wcześniej przeczytaj
-
Kraina i Slawonia. Serbscy powstańcy opanowali m.in. Vukovar i miasta Slawonii, ale chorwackim siłom zbrojnym udało się zająć serbskie tereny na północy Krainy. Do mediów dochodzą plotki o obustronnych czystkach etnicznych…
-
Kastrioci
Rozpoczęto budowę kolejnych bombowców - do końca roku inżynierowie Kastriotów chcą wyprodukować co najmniej 50 bombowców. Kontynuowane są również treningi albańskich pilotów.