Chat
-
-
-
-
-
-
Rafael_Rexwent
Ether pisze: Chodzi mi głównie o statek czy opisując go, mam także opisać załogę?
Jeśli opisujesz coś do transportu to nazywasz to statkiem. Jeżeli coś co będzie brało udział w działaniach wojennych to nazywasz to Okrętem. Oczywiście możesz sobie wziąć dawne typy okrętów ‐ fregata, korweta, bryg, dżonka, drakkar, etc.
Wypada opisać jego uzbrojenie oraz to czy jest nastawiony bardziej na mobilność czy na wytrzymałość niemniej dane o załodze albo liczbie masztów nigdy nie zaszkodzą. -
-
-
-
-
Ether
Naszedł mnie mały pomysł gdy tworzyłem jednostki. Jeśli w tym sezonie chodzi o wiarę, to odgrywa ona duże znaczenie.
Dlatego też zdobycie zbrojne terenu nie wystarcza, ponieważ będąc pod opieką innego boga, nie będzie chciał on innowierców na swojej ziemi. Dlatego są potrzebne jednostki adaptujące ląd, np. stawiające kapliczki czy coś takiego?- Czy w trakcie gry mogę zdobywać nowe jednostki? Bo teraz wydaje mi się, że są wystarczające, ale po konfrontacji z przeciwnikiem uznam, że potrzebuję opancerzonego kraba, który mógłby wspierać moje desanty i zwrócę się do kapłanów, aby pracowali nad jego przywołaniem?
-
-
-
-
-
-
-