Karta Postaci
-
Hadesares
Vader0PL pisze:Ile ty masz tych postaci?
Więc dwa lata temu zrobiłem jedną postać, która jest całkowicie zapomniana i nawet nie wiem gdzie jest. Drugą zrobiłem kilka miesięcy temu, jest do kitu i nie grałem nią prawie w ogóle (teraz Kuba ją uśmierci). A trzecia to jest powyższa którą zrobiłem przed chwilą
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Mozimo
To mój pierwszy raz w grze tego typu więc z góry przepraszam jeśli coś jest bezsensowne.
Imię: Martis
Nazwisko: Swan
Rasa: człowiek
Pseudonim: kroczący w gniewie
Charakter:
‐ posiada dwie osobowości. (Dobrą i złą)
‐ mściwy
‐ arogancki
‐ altruistyczny
‐ przebiegły
Towarzysz: dusza brata zaklęta w przeklętej tarczy
Majątek + nieruchomości: brak
Historia: Martis pochodzi z zwykłej rodziny, która żyła w skromnym gospodarstwie w jednej z wielu osad w Verden. Chłopak od samych narodzin znaczącą o wyróżniał się wśród swoich rówieśników. Znany był z niekontrolowanych napadów furii, po wsi krążyły płotki o tym, że jest przeklęty. Nie miał łatwego dzieciństwa, odrzucony przez społeczeństwo większość czasu spędzał samotnie. Jedyna osoba przez którą był akceptowany to jego starszy brat Marvin. Miłość i zaufanie jakim otaczał go Marvin była jedyną rzeczą trzymająca go w ryzach. Tak też mijało wczesne życie Martisa, sponiewierany przez społeczeństwo nigdy nie zaakceptował siebie jako jego część. Podczas jego 20 urodzin do wioski zjechał tajemniczy kupiec, który wręczył mu magiczny prezent. Przeklętą tarczę, która żywi się emocjami swojego właściciela, ale Martis o tym nie wiedział. Miesiąc później, przy następnym ataku furii stało się coś dziwnego. Tarcza zaczęła pochłaniać duszę wszystkich mieszkańców wioski, trwało to tak długo aż żaden mieszkaniec nie ostał się żywy. Większość dusz została unicestwiona przez tarczę jednak jedna została, była to dusza jego brata. Po tym wypadku Martis wyruszył w podróż bo nic go nie trzymało w osadzie widmo.
Umiejętności:
‐ zna się na zbieractwie roślin
‐ jest świetnym manipulatorem
‐ nie potrafi walczyć żadnym rodzajem broni
‐ potrafi wpaść w szał dzięki czemu jego tarcza jest w stanie ożyć i przejąć kontrolę nad jego umysłem
‐ jest biegłym uczniem
‐ płynnie posługuję się językiem
Wady:
‐ niekontrolowane wybuchy gniewu
‐ brak zaufania do ludzi
‐ brak znaczenia w społeczeństwie
Specyfikacje:
‐ tarcza której nie da się ściągnąć
‐ ponury wyraz twarzy
Zawód: wędrowiec
Ekwipunek:
‐ przeklęta tarcza
‐ niskiej jakości skórzany pancerz
‐ worek z prowiantem(2 bochenki chleba, 3 jabłka i 0,5kg suszonego mięsa)
‐ mieszek z 14 złotymi monetami
Wygląd zewnętrzny:
‐ 187 wzrostu, 87kg wagi
‐ długie włosy do ramion w kolorze ciemnego blondu
‐ twarz surowa z wyglądu, duża głowa
‐ nogi sporych rozmiarów
‐ lekko się garbi
‐ oczy pełne nienawiści
‐ duży nos
‐ przeciętna muskulatura górnej części ciała
‐ nosi skórzane elementy zbroi, a pod nimi białą koszulę i brązowe spodnie
‐ nie posiada znaków szczególnych takich jak blizny
‐ fałszywy uśmiech zawsze goszczący na jego twarzy -
-
-
GrandAutismo
Imię: Gurukk
Nazwisko: Boneopara
Rasa: Ork
Pseudonim: Najlepszy farmer albo łupucupu wam na łeb pniakiem.
Charakter:
Towarzysz: Wierna świnka o wdzięcznym imieniu ‐ Chrumczak. Wyszkolona do szukania grzybów oraz składników alchemicznych.
Majątek + nieruchomości:Mały wiejski domek skromnie urządzony
Pole o wielkości 10 arów.
Chlewik połączony z stajnią. Wszystko zagospodarowane pod obecną liczbę zwierząt.
Kilka zwierząt hodowlanych: 10 świń oraz 1 koń zaprzęgowy
1 pług
1000 sztuk złota
Historia:
Znaleziony jako sierota przez ludzkich rolników. Wychowywany na człowieka i chłopa. Przez te 30 lat praktykował techniki nawożenia świńskim łajnem żyznych pól. Gdzie się nauczył alchemii? A to proste. Pielęgnował grządki u znajomego rodziców ‐ alchemika, który to też go szkolił w alchemii. W pewnym momencie nawet miał propozycję by zostać jego uczniem, ale jak na chłopa przystało. Odrzucił ją. Jednakże wiedza alchemiczna została. Magii rumu i magii przypraw uczył się od swojego ludzkiego staruszka. Nie dożył on jednak by nauczyć Gurukka do końca magii rumu. Skąd nasz ork ma swoją wierną świnkę? Jako, że staruszkowie Gurukka nie mieli dodatkowego pokoju w swoim domku pozwolili Gorukkowi zamieszkać w chlewie razem z świniami. Gorukk zaprzyjaźnił się tam też z Chrumczakiem, którego szkolił w wolnej chwili by szukał grzybów oraz składników alchemicznych. Staruszkowie zmarli 5 lat temu i zostawili swojemu orkowi całe gospodarstwo rolne. Znajomy rodziny najpewniej nadal mieszka w swojej chatce w lesie aczkolwiek z Gorukkiem dawno się nie widział.
Umiejętności:
‐Posiada świetną wiedzę o rolnictwie.
‐Jest niezły w alchemicznych klockach
‐Opanował w stopniu zaawansowanym magię przypraw
Wady:
‐Nie potrafi walczyć niczym innym niżeli sierpem i kosą postawioną na sztorc.
‐Karłowatość
‐Mieszka koło upierdliwego sąsiada, który jest rasistą. Jest on człowiekiem.
‐Jąjąjąjąjąka się
Specyfikacje: Karłowatość
Zawód: Farmer
**Ekwipunek: ** Jeden sierp przy pasie oraz kij do popierania się.
Wygląd:
Ubranie: Zamieszczony wyżej razem z wyglądem ogólnym. -
-
-
-
-
-