Czat
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kuba1001
Panie, panowie, potrzeba mi rady. Planuję zrobić kolejny PBF i waham się między dwoma pomysłami.
Pierwszy to połączenie fantastyki i fantastyki naukowej, a więc Magia, potwory, Elfy, Drowy, Orkowie, Krasnoludy i cała reszta, ale razem z podróżami międzyplanetarnymi, wojnami na skalą galaktyczną, okrętami kosmicznymi, blasterami i tym podobnymi.
Drugi zaś to PBF opierający się na rywalizacji kilku wypraw naukowców i archeologów, którzy mają za zadanie zdobyć artefakty pamiętające jeszcze czasy faraonów. Akcja działaby się w dwudziestym wieku, dokładna data jeszcze do ustalenia, a w miarę postępów poza Czarnym Lądem akcja działaby się też na innych kontynentach, między innymi w Ameryce Południowej, a także z czasem do realizmu doszłoby wiele nowych elementów, wraz z odkryciem artefaktów, a mam tu na myśli coś jakby magię, mumie, demony, klątwy, duchy i wiele, wiele więcej.
Sprawa zrobienia nowego PBF’a jest już przesądzona, pozostaje mi wybrać jeden, ale że nie potrafię, to pytam Was o radę.
Poza tym coś, co dotyczy już tylko i wyłącznie Elarid: Właśnie biorę się za edycję Wieści ze Świata. -
-
-
-
-
-
-
-
Kuba1001
Połączenie Elarid z Gwiezdnymi Wojnami? Nieee… Wcale nie planowałem Orka‐Grievousa dowodzącego piracką armadą. Wcale. Serio!
K, czyli ekspedycja. Biorę się za to dzisiaj jak starczy mi czasu i chęci, w ciągu kilku dni, góra tygodnia, grupa powinna być gotowa.
A drugi pomysł nie zostanie bynajmniej porzucony, jeśli będę dysponował czasem i chęciami, a pozostałe grupy będą się stabilnie rozwijać, to chętnie założę drugą.
Wieści ze Świata edytowane, a to dopiero początek, robaczki