Miasto Axer
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Bilolus1
‐ Sprawy będziemy wszyscy obgadywać osobno, dlatego chcę zająć jedno z pomieszczeń. Zapraszam was wszystkich panowie .‐ stwierdził i ruszył do ratusza w którym od razu zajął jakieś pomieszczenie ‐. Najpierw omówię kilka rzeczy z wami .‐ wskazał obsługę bombardy i wszedł do pomieszczenia zostawiając resztę na zewnątrz ‐.
-
-
Bilolus1
‐ Tak więc panowie, jak zapewne wiecie interesuje mnie nieco magia. A szczególnie magia do której nie potrzeba magii, wiele rozmyślałem nad przedmiotami, czy znakami który mogłyby generować magię jakiegoś żywiołu a i kooperować ze sobą. Myślałem także nad umieszczeniem takich znaków w miniaturowej, ręcznej wersji bombard które obsługujecie.‐ przerwał na chwilę ‐. Co o tym sądzicie ?
-
-
-
-
Bilolus1
‐ Słuchaj Thane, jestem jedną z najbogatszych person na świecie będąc Księciem Krasnoludów. I jest to raczej pewne że to bogactwo wykorzystam, a sporą jego część mam zamiar przeznaczyć na pewną rzecz w której mi pomożesz, otóż mam zamiar wyznaczyć cię Marszałkiem i przykazać ci bardzo ważne zadanie…
-
-
Bilolus1
‐ Chcę żebyś przygotował Krasnoludzką armię której nie powstydziliby się nasi przodkowie, ma być przeszkolona i dobrze uzbrojona a gdy nadejdzie potrzeba ruszy za mną i za tobą ku celom do których mam zamiar ją przeznaczyć ‐ a cele te są bardzo wielkie, a mianowicie mam zamiar ogłosić się Królem krasnoludów i zniszczyć wszelki opór jaki zostanie mi postawiony przez kogokolwiek.‐ dokończył wpatrzony w niego ‐.
-
-