Your browser does not seem to support JavaScript. As a result, your viewing experience will be diminished, and you have been placed in read-only mode.
Please download a browser that supports JavaScript, or enable it if it's disabled (i.e. NoScript).
Chyba najwięcej informacji uzbieram, jak udam się do karczmy Jak pomyślał, tak zrobił
Karczm było wiele, różniły się między sobą wyglądem i nazwami.
On nic nie wie? Kłamca, oszust i krętacz. Mężczyzna doskonały Podążała dalej za młodym krzyżowcem.
Looty: Weszliście do niemal pustej karczmy, a mężczyzna od razu poprowadził Cię na górę.
Ruszył do karczmy, którą znał najlepiej, czyli tej najbliżej rodzinnego pałacu
Zero: Najbliżej była karczma “Chwała i trunki.”
Zostawił konia przed karczmą po czym wszedł do środka
Kontynuowała podążanie za mężczyzną. ‐ Duże masz te łóżko ‐ chrząknęła. ‐ znaczy mieszkanie? *Bo nie wiem czy mi się skrzydła zmieszczą. *
Zero: Przywitało Cię dość bogate wnętrze. Lada, palenisko, kilka ław przy nim, krzesła przy ladzie, stołach i miejscach do uprawiania hazardu. Wszystko czego potrzeba do życia.
Podchodzi do lady i daje gest na barmana to co zwykle plus parę informacji … //możesz dać co chcesz na “to co zwykle”//
Barman odszedł i wrócił po chwili niosąc kufel piwa z miodem i malinami. Postawił go na ladzie wymownie na coś czekając.
Kładzie na ladzie 20 złotych monet
Zgarnął monety ze stołu i podał Ci kufel. ‐ Wiele się zmieniło w mieście… ‐ zaczął wymijająco.
Bierze kufel ‐ Dokładniej proszę … nie mam całego dnia
Zero: ‐ A ja nie mam jeszcze pełnej sakwy. ‐ odpowiedział barman wyciągając dłoń.
//ciekawe kiedy odpiszesz Looty…
‐ Nic się nie zmieniłeś … Wyciąga 40 złotych monet po czym pije napitek ‐ Przynajmniej to też się nie zmieniło
Zero: ‐ Krzyżowcy uczynili miasto swoją siedzibą. Kwestia czasu nim zmienią Księstwo Ludzi we własne państwo.
//a o looty zapomniałeś ?// ‐ mogłoby to przeszkodzić w moich planach … Wypija napitek
//No właśnie. Kiedy dostanę odpisa? //