Your browser does not seem to support JavaScript. As a result, your viewing experience will be diminished, and you have been placed in read-only mode.
Please download a browser that supports JavaScript, or enable it if it's disabled (i.e. NoScript).
No to wykonał taktyczny odwrót starając się by nie oberwać czyli również się przy tym bronił.
Dość szybko wróciliście na pozycje wyjściowe, osłaniani przez łuczników, kuszników i artylerię.
‐Czyli co, teraz chwila oddechu i ochrony machin oblężniczych?
‐ Myślę, że tak, no chyba, że dostaniemy jakieś nowe rozkazy. ‐ wyjaśnił Paladyn.
‐Można będzie pewnie coś zjeść przez ten czas, ciekawe jak jest z naszymi obecnymi oddziałami zarówno paladynów jak i cesarskimi.
‐ O ile mi wiadomo to Paladyni nie oberwali za bardzo, a żołnierze Cesarstwa Verden… Cóż, oni byli mięsem armatnim.
‐Mogliby chociaż poświęcić broń wojownikom cesarstwa, byliby wtedy znacznie większym zagrożeniem, a tak to nieumarli pewnie będą ich teraz masowo ożywiać.
‐ Cóż, jeśli mury zamku Heresh padną, to nie musimy obawiać się dużych strat.
‐To wypada tylko sprawić, iż tak się stanie.
Kiwnął głową nie mówiąc już nic więcej, a artyleria znów zaczęła ostrzał murów.
‐Oby w końcu padły. Można by było także wysadzić szczelinę od środka o ile mamy ku temu coś wybuchowego.
‐ Inkwizytorzy pewnie coś mają, ale nie wiadomo czy użyczą. Z resztą, wyłom musi być teraz silnie obstawiony.
‐No teraz pewnie tak, przynajmniej przez chwilę dało się tam prawie spokojnie przejść.
‐ Pewnie byłeś zajęty walką, ale może zauważyłeś jak wielki jest ten zamek?
//Zdjęcie z pewnością by pomogło :v// ‐Zamki liczące sporo osób z natury są ogromne…
//Uwierz, że szukałem, ale nic znaleźć nie mogę ;‐;// Kiwnął głową i milczał.
No to postanowił nieco odetchnąć skoro na żadną walkę się nie zapowiadało.
Mogłeś więc udać się na spoczynek, zjeść coś, napić się czegoś lub pomóc w jakichś pracach przy budowie obozu.
No to na początek warto coś przekąsić i się napić, poszukał zatem jakiegoś miejsca od tego.
Funkcjonowało już wiele kuchni polowych, więc z powodzeniem znalazłeś miejsce, w którym serwowano zupę, chleb i mięso.