Planeta Celestiuss
-
Celestiuss…niegdyś żywa, tętniąca inteligentnym życiem planeta, która rozwijała się prężnie. Aktualnie? “Ściemniona” planeta będąca centrum Mrocznego Imperium, której mieszkańcy zostali zniewoleni, a krajobrazy z majestatycznych przemieniły się w ponure i straszne. Tu też rezyduje sam Koszmarny Rycerz.
-
ThePolishKillerPL
Noisemaster idzie (a bardziej lewituje) po korytarzach swoistego czarnego jak noc pałacu w centrum Celestiuss, kierując się w stronę pokoju Koszmarnego Rycerza. Miał mu zdać raport o tym, że znalazł planetę idealną do podboju. Nienaruszoną. Z inteligentnym życiem.
-
-
ThePolishKillerPL
Mianowicie, Mroczny nakazał mu przeszukać pobliskie planety za tymi, które były nieskolonizowane oraz z inteligentnymi formami życia, które możnaby było zniewolić. A on…cóż, odnalazł taką planetę.
-
-
ThePolishKillerPL
Planeta Nerelwia. Stan: 25 mld. inteligentnych form życia. Typ: skalisty. Rozmiar: Dwa Jowisze.
-
-
-
-
-
-
-
-
ThePolishKillerPL
Coś ala…podróże kosmiczne po ich “układzie słonecznym”? Kto wie.
I jak daleko jeszcze?
-
-
-
-
ThePolishKillerPL
Można tak to rzec, ale on ws. klocowatości to nie jest AŻ TAK kwadratowy.
Kiedy dotarł pod drzwi, wszedł do komnaty.
-Well well well, widzę że nasz Big Guy nigdzie się nie kopsnął! -rzekł tym swoim DJ’owym slangiem do Mrocznego.
-
Andrzej_Duda
Mroczny tylko westchnął i spojrzał się na swojego sługusa.
-Przechódź do rzeczy.-odpowiedział chłodno.
-
ThePolishKillerPL
-Geez, ktoś tu wstanął lewą nogą jak widzę. Znalazłem planetę bogatą w inteligente formy życia i minerały, idealna do zniewolenia i poszerzenia Imperium o jedną planetę.
-
-
ThePolishKillerPL
-W porównaniu do naszej, to…BARDZO w plecy. -odparł. Małe info: technologia Mrocznego Imperium dorównuje, a nawet prześciga aktualny poziom technologiczny Homeworld.
-Gdyby określić ich stan technologii militarnej dźwiękiem to określiłbym to tak. -rzekł, po czym wysunął głośniki z ramion, a następnie rozebrzmiało to:
roblox screaming kid – 00:09
— peter
-
Andrzej_Duda
Mroczny Pan zatkał uszy.
-DOBRZE, DOBRZE, ROZUMIEM ALUZJĘ, TERAZ TO WYŁĄCZ!-zirytował się.
-
-
-
ThePolishKillerPL
-Się robi, szefunciu! -rzekł, po czym wyleciał z sali i spróbował się skontaktować przez komunikator z głównym admirałem floty inwazyjnej.
//Wygląd i nazwę pozostawiam tobie.
-
Andrzej_Duda
Nigdy nie spotkał głównej admirał. Ciekawe jak wygląda? Mroczny Pan nigdy nie pozwalał swojemu słudze na oglądanie swojego dowództwa. Ciekawe dlaczego? Wiedział tylko, że pani admirał nazywa się Nebula. Śmieszne imię. Połączenie zostało przez nią odebrane, ale jak widać, ona nie ma zamiaru zacząć rozmowy.
-
-
ThePolishKillerPL
Tyle że on jako pierwszy został zwerbowany do Imperium, także to on jest w randze zaraz po Mrocznym. Tylko pytanie, czemu Mroczny nie dawał mu szansy do spotkania się z nimi…?
-'Sup, Nebulo. Została znaleziona planeta z inteligentnym życiem do skolo-tfu, zniewolenia. -i wysłał jej koordynaty planety.
-Podałabyś koordynaty warpu na twój statek? Ktoś musi nadzorować twoje poczynania, a Mrocznemu raczej się do tego nie pali.
-
Andrzej_Duda
//Kor:
Spytaj się kustosza muzeum Białej Diament. //
-Ugh, nie mam zamiaru oglądać twojej świetlnej mordy. Ani twojej świetlnej całej reszty. Ani słyszeć twojego darcia mordy w tym dziwnym slangu. Mroczny Pan dał mi pozwolenie na samodzielne działania operacyjne. Samodzielne. Mam ci to przeliterować?
-
ThePolishKillerPL
-Grzeczniej pókim łaskaw, i rozumiem. Masz koordynaty, więc wiesz co robić. Kiedy zniewolicie tą planetę to zadzwoń. Jakieś pytania?
-
-
ThePolishKillerPL
-Nie mam krzywego ryja. A teraz zjeżdżaj do roboty zanim ci przemebluję twarz basem. -i się rozłączył.
Hm…co by tu teraz porobić?
-
-
-
-
-
-
-
-
ThePolishKillerPL
Kto wie, jakiś konus z problemami? A może ktoś z informacjami dla niego? Możliwości jest nieskończenie wiele.
-
Andrzej_Duda
Cokolwiek. Kiedy nie ma żadnego zlecenia od Mrocznego Pana, to nudy panują niemiłosiernie wielkie.
-
-
-
-
Andrzej_Duda
Nie mam zielonego pojęcia. Co ja, jakiś ponadnaturalny byt z innego wymiaru zarządzający wszystkim w tym wszechświecie?
-
ThePolishKillerPL
Cóż…w tym przypadku tak.
Ale kij, udał się do centrum badawczego sprawdzić, co tam jest.
-
Andrzej_Duda
O ty mendo, skąd jak się przewierciłeś przez czwartą ścianę?
W Centrum Badawczym się… Bada. Kto by pomyślał?
-
-
Andrzej_Duda
Przyszedłem zobaczyć tutaj czwartą ścianę. Jestem zawiedziony. Nie ma jej, została zburzona.
To już musiałby do kogoś podejść i się dopytać tych creepów w szarych mundurach i z szarą skórą.