Your browser does not seem to support JavaScript. As a result, your viewing experience will be diminished, and you have been placed in read-only mode.
Please download a browser that supports JavaScript, or enable it if it's disabled (i.e. NoScript).
-To było dwadzieścia tysięcy lat temu! No chyba nawet Żółta Szyja nie jest taka pamiętliwa!
Zobaczymy. Lapis, jesteś gotowa? - Stanęła na warpie.
Pojawia się Forsteryt razem z jego Perłą oraz z Granat. Zauważają siebie nawzajem.
Nie czekając na odpowiedź Lapis, poddała się Biksbitowi, by ten przejął kontrolę. Przysłali posiłki.
-Nie, spokojnie! Nie chcemy cię skrzywdzić! Chcemy cię…rozdzielić, czy jak kto woli uwolnić. Nie będziesz już tą fuzją, mam nawet plan!
//Adminałke
Lapis sprytna menda przejęła kontrolę w Biksbicie zamiast Biskbitu i wyrolowała wszystkich.
Lapis, co ty wyrabiasz?! Rozbiją nas! - Szmaragd zupełnie nie rozumiała zachowania Lapis.
-Spokojnie, nie rozbijemy was! Mamy pokojowe zamiary. Uwierzcie nam.
Radio: Szmaragd odzyskuje władzę. -MASZ ICH NIE KRZYWDZIĆ! Killer: Granat jest gotowa do przyzwania rękawic.
Szmaragd milczała przez moment: …Dobrze. Robię to tylko ze względu na Ciebie, Lapis. - Powiedziała i odwróciła się do przybyłych.
Szmaragd milczała przez moment:
Pokazał gestem dłoni Granatowi by tego nie robiła. -Spokojnie. Nic wam nie grozi. Uwolnimy was z tego potrzasku, tylko nam na to pozwólcie.
// Pogadajcie
Niby jak? Próbowałyśmy wszystkiego. I czemu mam wam zaufać? - Stanęła sceptycznie z dala.
-Posiadam to tego odpowiednią technologię. W obecnych czasach technologia Homeworldu jest stanowczo bardziej rozwinięta niż 20 tyś. lat temu i możemy was wyratować. Jedyne czego potrzebujemy to waszego zaufania.
Zastanowiła się na moment: Lapis, wierzysz im? -
Zastanowiła się na moment:
L: -Wierzę.
-Dziękuję, że mi zaufałaś. Choć z nami, uwolnimy was stosunkowo prędko.
Odetchnęła głęboko: Dobra. Działajcie. -
Odetchnęła głęboko:
Warpnął siebie oraz pozostałe klejnoty (i wymuszoną fuzję) do Jaskinii.