Savezna Skupština
-
-Ejże, ejże. Federacji jest naszym pomysłem. Jednakże cieszymy się, że inni też popiersją jej koncepcję
-
- Po uzyskaniu niepodległości, a nie przekształceniu Jugosławii w federację. My jedynie uznaliśmy, że z federacją chorwacko-bośniacką Kosowo nawiązałoby kontakt, zaś z waszą ideą federacji się nie zgadzamy.
-
To nawet lepiej. Nasza federacja zakłada jeden naród słowiański. Żadnych wyjątków.
-
Próbne referendum niepodległościowe Chorwacji
Za - 20 -
- Czyli ponownie przyznajecie rację swoim przeciwnikom, którzy uważają, iż zarówno wy, jak i MPJ, dążycie do utworzenia Wielkiej Serbii. Wobec tego zmieniamy nasze zdanie w sprawie delegalizacji waszej partii - całe APD głosuje za delegalizacją SRZJ.
W kwestii referendum niepodległościowego Chorwacji - całe APD jest za tym pomysłem. -
Czyli już 36 głosów za
-
Horthysi
Niepodległość Chorwacji
Za - 4
Przeciw - 0
Wstrzymało się - 0 -
Nie można głosować niepodległości republik w izbie, musi być referendum
-
//Do czepiasz się. Wiesz, że chodzi mi o referendum
-
Referendum w sprawie niepodległości Chorwacji
Za - 8
Przeciw - 3
Wstrzymało się - 17 -
Oczywiście. Zawsze chodzi o “Wielką Serbię”. BZDURA! Nasza partia zamierza utworzyć jedno państwo słowiańskie, a wy, Albańczycy, nie ma co nic do gadania w tej sprawie!
-
- To niech w takim razie Kosowo i inne obszary w Jugosławii zamieszkiwane przez Albańczyków staną się niepodległym państwem, gdyż te ziemie zamieszkują głównie Albańczycy, zaś Wojwodinę przekażcie Węgrom.
-
-Bez referendów nic nie będzie. Poza tym nie my tu sprawujemy władzę.
-
MPJ
Przeciw- wszyscy.- nie ma zgody na secesję! Każdy kto podniesie rękę na władzę Jugosławii powinien być pewien że ta władza mu ta rękę odrąbie!
-
-Próbne referendum nazywacie secesją…
-
-to jest próba secesji
-
- I jeszcze grozicie innym, jeśli chcą przeprowadzić PRÓBNE referendum. Żałosne.
-
-
-tak.- odparł ustaszom
- i bardzo dobrze. To jest Jugosławia a nie Albania czy chorwacja -
- To także nie jest Serbia. A nie, czekaj…