Sugestie, czyli temat organizacyjny
-
@Kubeł1001 Ukończyłem marsjan
-
Wygląda ciekawie, ale wolałbym, żebyś usnął to o falowaniu i ograniczył im telekinezę.
-
Ograniczyłem do 15 ton nie wiem jak bardzo to odpowiada. Wyrzuciłem falowanie
-
Faktycznie, niezbyt jasno się wyraziłem, co mi nie pasuje. Wolałbym, żeby telekineza albo skupiała się głównie na polach siłowych, ale bez podnoszenia ciężarów, albo była bez pól, ale z ograniczeniem podnoszenia przedmiotów do pięciu ton. Chodzi mi o to, że już sama zmiennokształtność robi z nich dość mocnych przeciwników lub postaci, z całą resztą byliby jeszcze mocniejsi. I jeszcze coś, o czym wcześniej nie wspomniałem: jakiś opis tego, jak dostali się na Ziemię? Bo zakładam, że dostali?
-
Napisałem w sumie, że dysponują technologią teleportacji, więc może tak?
-
Chodzi mi o konkrety, czyli czy na pewno jacyś dostali się na Ziemię, po co, kiedy, co teraz robią, jakie mają nastawienie do ziemskich frakcji bohaterów i złoczyńców i tak dalej.
-
To musiałbym opisywać każdego z osobna? Czy wystarczy wzmianka, że nieokreślona liczba Marsjan dostała się na ziemię wskutek testowania programu teleportacyjnego. Ich zamiary i los pozostają nieznane. Tworząc w ten sposób furtkę dla mistrza gry i postaci graczy
-
Nie no, coś ty, tyle bym od ciebie nie wymagał. Jeśli oczywiście chcesz, możesz później zasugerować tu też jakiegoś marsjańskiego NPC czy dwóch, ale na chwilę obecną to, co napisałeś o testowaniu teleportacji i tak dalej jak najbardziej wystarczy.
-
Poprawiłem telekinezę.
-
Akceptuję. Później zrobię jakąś osobnę rubrykę w Najważniejszych Informacjach i ich tam wrzucę, ale od teraz można uznać, że jak najbardziej są już częścią świata przedstawionego.
-
Gdzie lądują nieletni rabusie z super mocami? Tacy co mało naskrobali?
-
Tak na przyszłość to pytania wolałbym widzieć na Czacie, nie tu. Ale odpowiadając: gdyby zostali zatrzymani przez zwykłych policjantów, ochroniarzy, kogoś w tym guście, a ci nie zauważyliby ani nie dowiedzieliby się, że mają jakieś moce to pewnie trafiliby do zwykłego aresztu, a stamtąd wyszli albo dość szybko, gdyby to rzeczywiście nie było nic wielkiego, albo po jakimś stosunkowo krótkim wyroku, pracach społecznych czy kaucji, w takim wypadku bierzemy jednak pod uwagę realne konsekwencje, jakie mogłyby spotkać kogoś takiego, w takim wieku i w takiej sytuacji, także dużo zależy od tego, czy potrafi się ukrywać swoje moce i tak dalej. Gdyby podczas aresztowania, przesłuchania lub odbywania kary ktoś zauważyłby, że delikwent ma moce, to od razu powiadomiono by Agencję, a ta przejęłaby sprawę. Zależnie od osoby, mogłoby się to skończyć zwolnieniem do domu, ale pozostaniem pod obserwacją OAB, zaproponowaniem treningu i współpracy, gdyby uznano, że wybryk był niegroźny i nie rzutuje na przyszłość danej osoby czy osadzeniu w jakimś poprawczaku, areszcie albo czymś w tym guście, ale też pod obserwacją Agencji. Agencja nie ma specjalnych więzień dla nieletnich przestępców, tylko takie dla zbirów z prawdziwego zdarzenia.