Las Vegas [USA]
-
Augustus Hosidius Casey/Świetlik
Ciągle jednak był Augustusem Casey, jednym z tych bogaczy, którzy już pojawili się w mediach. Dlatego też, dla odmiany, spróbował ruszyć do jednego z magazynów swojej korporacji, obojętnie której, by móc ze Świetlika na powrót zmienić się w Augustusa. I też spróbować przekonać reportera do tego, by ten chciał zrobić z nim wykład. -
Z tym pierwszym nie miałeś żadnych trudności, sprawnie wracając do swojego cywilnego i obrzydliwie bogatego “ja”. Co do reportera, to o ile niczego nie podejrzewa, a szanse na to są równe zeru, to powinno się udać, o ile odpowiednio go przekonasz. No i przede wszystkim znajdziesz jakiś kontakt, który pozwoli zainicjować rozmowę.
-
Diablica zagaiła pierwsza zachowując neutralny język ciała.
- Jakie są plany na dzisiaj? -
Pokręciła głową z lekkim uśmiechem, przerywając ćwiczenia.
- Dobre pytanie. Naprawdę dobre. - powiedziała i przeniosła wzrok na ciebie. - Jak myślisz? Czym moglibyśmy się dziś zająć? -
Oj tak, teraz to Diablica ma szansę popisać się genialnym planem, który tak wcale genialny nie jest.
- Moglibyśmy napaść na bank. Wywołac terror, wzbudzić trochę terroru… - zaproponowała. -
Kubeł1001 napisał w Las Vegas [USA]:
Z tym pierwszym nie miałeś żadnych trudności, sprawnie wracając do swojego cywilnego i obrzydliwie bogatego “ja”. Co do reportera, to o ile niczego nie podejrzewa, a szanse na to są równe zeru, to powinno się udać, o ile odpowiednio go przekonasz. No i przede wszystkim znajdziesz jakiś kontakt, który pozwoli zainicjować rozmowę.
Augustus Hosidius Casey/Świetlik
Posiadanie dużej ilości gotówki było trafnym narzędziem, lecz by to rozegrać dobrze, należało to rozegrać etapami. Najpierw ruszył do jednego z droższych hoteli w mieście, by przygotować miejsce spotkania. -
Piechur:
Pokiwała głową.
- I przy okazji zdobyć fundusze na dalszą działalność, może na wynajęcie kogoś dla naszej sprawy… Może powiesz coś więcej o tym planie? Opracowałaś już jakieś szczegóły?
Vader:
Twoi ludzie rzecz jasna uprzedzili obsługę hotelu o twoim pojawieniu się, więc już od wejścia miałeś spore grono służby, która była upierdliwa, ale mniej, niż natrętni dziennikarze, paparazzi czy inni goście hotelu. Bez pytania, recepcjonista z szerokim uśmiechem wręczyła ci klucz do jednego z pokojów, a boy hotelowy zabrakł bagaż oraz wskazał drogę do windy. -
O tak, to chwila, w której Diablica może zabłysnąć albo i nie… Mimo wszystko postara się wypaść jak najlepiej przedstawiając swój plan.
- Najpierw bierzemy torby, potem teleportuje nas do wnętrza skarbca w banku, potem ładujemy torby, a po wszystkim przenoszę nas razem z pieniędzmi. - opowiedziała niezwykle dumna z tak genialnego i zarazem nieskomplikowanego planu dorobienia się pieniędzy. -
- A strażnicy? Alarm? Klienci? Zainteresowanie, jakie wzbudzimy bez wątpienia w mediach, a potem wśród herosów i Agencji? - zapytała Tornado, wyliczając na palcach nurtujące ją kwestie, rzeczywiście raczej poważne i warte zastanowienia.
-
Oj Diablica nie lubiła kiedy podcinało się jej diabelskie skrzydła, a właśnie tak w tej chwili poczuła się. Na pytanie wzruszyła ramiona i odpowiedziała dopiero po chwili.
- Klientów likwidujemy napadem w nocy, a jak chcemy uniknąć zainteresowania to sfingujemy prawdziwym napad poprzez użycie ładunków wybuchowych. Wszyscy będą myśleć, że wysadziliśmy sejf. Pani Tornado, pani się nie martwi. Nie ma lepszego planu. - powiedziała i dodała po chwili. - O wiem!!! Możemy przebrać się za islamskich terrorystów to dopiero myśl. Agencja nie zwróci uwagi na kolejnych koziojebców… - oznajmiła zadowolona ze swoich rozmyślań. -
- Jesteś w stanie przenieść się w inne miejsce na tyle precyzyjnie, aby trafić nie tylko do banku, ale dokładnie do pomieszczenia ochrony? Najpierw trzeba zlikwidować strażników, monitoring i inne zabezpieczenia, później możemy myśleć o reszcie.
-
-Aż tak to nie jestem w stanie się teleportować. - odpowiedziała Diablica, zdając sobie powoli sprawę jak bardzo chaotyczny złożyła plan. Nie ma szans, żeby to się udało. Napad na bank to nie jest skok na jubilera, że się wpada i wypada.
-
- Właśnie dlatego nie chciałabym niepotrzebnie ryzykować. Ale sam pomysł ze zdobyciem dodatkowych środków nie jest głupi, przemyślę to, ty też daj znać, jeśli wpadniesz na coś ciekawego.
-
- Jak tylko coś wymyślę, to dam znać, Proszę Pani. - oznajmiła Diablica i stała jak wryta przyglądając się ewentualnym poczynaniom Tornado.
-
Nie trwało to długo, może kilka minut, bo po chwili kobiet znów odwróciła się w twoją stronę.
- Widzę, że ci się nudzi. Co powiesz na to, żeby się trochę rozerwać i sprawdzić swoje umiejętności? Myślę, że w mieście czeka na ciebie kilka zadań, którymi mogłabyś się zająć. -
Diablica uśmiechnęła się pod nosem na słowa Tornado o rozerwaniu się, oczywiście nie były one dosłowne i tak, zgadza się, kobiecie nudziło się niemiłosiernie.
- Co to za zadania? - zapytała z ciekawości, licząc, że Pani Tornado nie każe jej nagle robić jakichś bliżej nieokreślonych rzeczy. -
- Moi informatorzy dali mi znać, że w mieście pojawili się ludzie, którzy bez wątpienia są najemnikami w Trupiej Kompanii. Z tego co wiem, to ani Czerwona Maska, ani Szkarłatny Kolektyw z nimi nie współpracują, więc chciałabym, żebyś dowiedziała się czegoś na ich temat, kto ich wynajął i po co. Więcej informacji przekaże ci jeden z moich informatorów. Poza tym miej oko na wszystko, co dzieje się w mieście, potrzebujemy wykorzystać każdą możliwą okazję, jaka tylko się nadarzy, aby odbudować naszą pozycję i wpływy. Nie wszyscy ludzie półświatka siedzą w kieszeni Maski, a przez to, że uczynił on Vegas przestępczym rajem, nie brakuje przestępców wszelkiej maści i profesji, którzy tu ściągają. Miej to na uwadze, a może uda ci się coś zyskać albo kogoś zwerbować. A ja w tym czasie pomyślę o tym, co wcześniej sugerowałaś, może jeśli wrócisz, plan napadu na bank lub czegoś w tym guście będzie już gotowy.
-
Diablica wysłuchała uważnie słów Pani Tornado.
- Gdzie spotkam tego informatora i jak go poznam? - zadała kluczowe dla całego zadania pytanie. -
- Idź do baru w centrum, nazywa się “Rdzawa Brzytwa”. Prowadzi go mój znajomy. Wtop się w tłum, wypij drinka, zrób cokolwiek, żeby zabawić ta przynajmniej kwadrans bez zwracania na siebie uwagi. Po tym czasie powinien podejść do ciebie mężczyzna z wytatuowanymi trzema poziomymi liniami nad prawym okiem. On będzie twoim informatorem. Jeśli nie zjawi się po tych piętnastu minutach, poczekaj na niego drugie tyle, później możesz odejść i wrócić tutaj po instrukcje, dbając przy okazji o to, żeby zgubić ewentualny ogon. Ale że raczej powinnaś go spotkać, bo rzadko się spóźnia, to od tego momentu powinnaś poradzić sobie sama bez większych trudności.
-
- Dam sobie radę, Pani Tornado. - oznajmiła pewna siebie dziewczyna, a następnie teleportowała się do swojego domu na Alasce w miejscowości Nome, gdzie też przebrała się w luźne ubrania. Tak przygotowana ponownie teleportowała się, tym razem do ubocznej uliczki Las Vegas, skąd wyszła na główne ulice miasta w poszukiwaniu baru “Rdzawa Brzytwa”.