Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Brak skórki)
  • Brak skórki
Zwiń
Logo

Wieloświat

1. Strona Główna
  2. Oskad
  3. Imperium

Imperium

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Oskad
381 Posty 10 Uczestników 8.5k Wyświetlenia
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • Kubeł1001K Niedostępny
    Kubeł1001K Niedostępny
    Kubeł1001 Elarid
    napisał ostatnio edytowany przez

- Niewiele mnie to obchodzi, a skoro Star zawiązał Ci oczy, to chyba miał jakiś powód, żeby to zrobić. Dlatego albo mi odpowiesz, albo znów wepchnę Ci do ust szmatę i na tym skończy się nasza pogawędka.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    • RadiotelegrafistaR Niedostępny
      RadiotelegrafistaR Niedostępny
      Radiotelegrafista Metro 2035

— No dobra, dobra. — Nie zamierzała się kłócić, w końcu miała jeszcze słowo do Stara. — Poznałam go jak siedział razem z ekipą takiego Clarka na Wielkich Równinach. Szukałam wtedy… pewnej osoby, a Ci ją widzieli. W zamian za pomoc w jej odszukaniu i odbiciu miałam im znaleźć jakiegoś bandytę. Nie miałam zbyt wielkiego wyboru, to poszłam na ten układ. Znaleźliśmy ją i ruszyliśmy w kierunku Imperium. Najpierw nie kumałam o co w tym chodzi, myślałam, że jedziemy tam gdzie go ostatni raz widziano tego chuchro. Star rozmawiał z nami przez większość drogi, jakoś starał się pocieszyć, ogólnie wydawał się dobrym w gruncie rzeczy gościem. Do momentu aż nie ogarnęłam, że tym kogo, szukają, jestem ja. Czaisz, że aż 60 złotników na mnie rzucili? Nieźle, nie> Problem w tym, że dowiedziałam się tego po tym, jak kilku facetów zrzuciło mnie z dzika i związało. Kurwa, będę szczera, dałam się im zrobić. No, ale dalej… Ekipa Clarka rozbiła obóz na noc, rano chcieli wysłać jednego posłańca do Imperium. Nie wyszło im, bo zanim zrozumieli skąd do nich strzelają, wszyscy byli podziurawienie. Wszyscy, oprócz Stara. Widzisz, dogadał się tak z swoim znajomkiem, że wybili całą tą ekipę żeby zgarnąć kasę dla siebie. Ten stary, jak on miał, Hugh… — Głos ugrzązł jej w gardle na moment. — …zabrał moją Patricię nie wiadomo gdzie, a Star poszedł ze mną do Imperium, żeby zgarnąć za mnie pieniądze. — Odetchnęła głębiej. — Resztę historii już znasz. —

"I am who I am, Simon. I can't give you more than that. "

Samantha "The Cat" (Infinity Train)

• Kubeł1001K Niedostępny
        Kubeł1001K Niedostępny
        Kubeł1001 Elarid

David nie miał już żadnych pytań, a nawet gdyby, to nie mógłby ich już chyba zadać, bo właśnie usłyszałaś kroki, które zwiastowały powrót Jimmy’ego Stara.
        - Wszystko gotowe. Przygotuj nasze konie do drogi, teraz ja się nią zajmę. - powiedział do Davida i po chwili poszedł do Ciebie.
        - W końcu możemy pogadać, co nie? Za kilka chwil będę stąd odjeżdżać, żeby zacząć nowe życie, więc lepiej się pospiesz, zanim znowu Cię zaknebluję.

napisał ostatnio edytowany przez Radiotelegrafista

— Gdzie ją trzymacie? — Zapytała Jannet gwałtownie i twardo. Miała nadzieję, że mimo wszystkiego, Star puści jej ukochaną przyjaciółkę bez większych zobowiązań. Jeżeli nie, to miała nadzieję na to, by choćby dowiedzieć się gdzie ona jest. Jak powtarzał jej ojciec, nadzieja matką głupich.

• Kubeł1001K Niedostępny
            Kubeł1001K Niedostępny
            Kubeł1001 Elarid

- W dobrych rękach i bezpiecznym miejscu, tak jak obiecałem Ci przed schwytaniem. Nic jej nie będzie, masz na to moje słowo.

— Uwierzę, jak ją zobaczę. — Syknęła, po czym powtórzyła pytanie, mniej spokojnym głosem. — Gdzie ona jest? —

• Kubeł1001K Niedostępny
                Kubeł1001K Niedostępny
                Kubeł1001 Elarid

- Nie, nie zobaczysz. - odparł Star i znów wypchał Ci usta szmatą. - Gdy ostatnio się widzieliście, wpadła w łapska Ubairgów i pewnie by zginęła, gdyby nie banda spotkanych przypadkiem rewolwerowców, bez których byś sobie nie poradziła. Dlatego, dopóki nie wyjdzie z szoku, zostanie ze mną, a później znajdę jej jakieś lepsze miejsce do życia. - dodał i wokół zakneblowanych ust obwiązał szmatę, abyś nie mogła pozbyć się tej, którą Cię zakneblował. - Coś jeszcze? - spytał sarkastycznie, zaciskając pasek tkaniny mocniej z tyłu głowy.

W tym momencie Jannet od stóp do głowy był już w całości wypełniona chęcią zemsty na tym pieprzonym skurczybyku… Poddając się emocjom i presji okazji, szarpnęła głową do tyłu, by wyrżnąć prosto w facjatę rewolwerowca, która jak przypuszczała, znajdowała się gdzieś za nią.

• Kubeł1001K Niedostępny
                    Kubeł1001K Niedostępny
                    Kubeł1001 Elarid

Nie usłyszałaś charakterystycznego dźwięku łamanego nosa czy wybijanych zębów, ale w coś trafiłaś, bo wyraźnie poczułaś trafienie oraz ból.
                    - Dlaczego musisz wszystko utrudniać? - zapytał Star, coraz bardziej poirytowanym tonem. - Wciąż mogę oddać Cię Milicji Imperium, zabić, zgwałcić czy zrobić cokolwiek tylko mi się spodoba. Nawet zabrać w najdziksze rejony Wielkich Równin i pozostawić tam na śmierć. Naprawdę tego chcesz?

Nie mogła mu składnie odpowiedzieć, ale też nie miała zamiaru brać jego słów do siebie, nie mógł jej zastraszyć. Co miała do stracenia, oprócz własnego życia? Nie wierzyła, że jeszcze zobaczy Patricię. Była wściekła na niego i na samą siebie. Tylko prychnęła przez knebel, choć wątpiła, że Star zrozumie z tego coś więcej niż niewyraźny pomruk.

• Kubeł1001K Niedostępny
                        Kubeł1001K Niedostępny
                        Kubeł1001 Elarid

Star jedynie poklepał Cię w odpowiedzi po policzku i piersiach, a chwilę później usłyszałaś, jak wbił nóż w burtę wozu, abyś mogła się uwolnić, zgodnie z obietnicą. Krótko po tym tętent kopyt dał Ci znać, że rewolwerowiec i David odjechali.

Zrezygnowana, zawiedziona samą sobą, sięgnęła ramionami do tyłu, by rozciąć więzy i uwolnić się z wszystkich sznurów i knebla.

• Kubeł1001K Niedostępny
                            Kubeł1001K Niedostępny
                            Kubeł1001 Elarid

Miałaś je związane za plecami, więc ułatwiło to nieco sprawę. Mimo to, pęta były zawiązane solidnie, a Twoje ręce zdrętwiałe po całym tym czasie spędzonym w więzach, więc trochę zajęło Ci rozcięcie wszystkich lin. Dopiero po chwili odpoczynku zdołałaś pozbyć się również tych na nogach oraz szmaty na oczach i knebla z ust.

Rzuciła rozcięte liny i szmaty na tył wozu, jakby one same czemuś zawiniły. Jannet musiała zastanowić się, gdzie właściwie jest i gdzie mogłaby się udać. Szukać Stara? A czy on właściwie nie miał racji? Czy z jego pomocą Patricii nie będzie o wiele lepiej? Pewnie, że tak. Do żadnego miasta także nie mogła pojechać, pewnie za zabicie państwowych funkcjonariuszy stawka za jej głowę urośnie jeszcze bardziej. Może powinna odnaleźć miejsce, w którym ostatni raz widziała Bimba? Czy zranili go na tyle, by go zabić? Jannet nie chciała dopuszczać do siebie myśli o śmierci zwierzęcia. Jednak by znaleźć tamto miejsce, musiałaby powrócić do gospodarstwa i stamtąd odtworzyć drogę… Tak, jedynie powrót do gospodarstwa może jej coś przynieść… I pal Cię licho Rose, miałaś rację, jestem do niczego. Pomyślała ponuro Jannet, po czym chwyciła w dłoń lejce i lekko nimi wstrząsnęła. Ruszyła na Równiny, do gospodarstwa.

• Kubeł1001K Niedostępny
                                Kubeł1001K Niedostępny
                                Kubeł1001 Elarid

//Zmiana tematu. Zacznę.//

• Kubeł1001K Niedostępny
                                  Kubeł1001K Niedostępny
                                  Kubeł1001 Elarid

Wiewiur:
                                  Choć Wielkie Równiny nie bywają miejscem bezpiecznym, o czym wiesz doskonale, to Tobie, o dziwo, udało się przebyć je bez większych trudów czy przygód, trafiając do Imperium, największego i najbardziej ludnego miasta w całym Oskad, jego nieformalnej stolicy. Cokolwiek się tu wcześniej wydarzyło, musiała być to grubsza akcja, bo widziałaś przynajmniej dwóch Konstabli i tuzin milicjantów Imperium kręcących się po ulicach miasta. Wjeżdżając do niego jedną ze ścieżek widziałaś też wiele świeżych jeszcze mogił, usypanych niedaleko od miasta.

• WiewiurW Niedostępny
                                    WiewiurW Niedostępny
                                    Wiewiur

Rose
                                    Najwyraźniej miała sporo szczęścia, skoro dotarła aż tu bez żadnych problemów. Pozostawało mieć nadzieję, że ten zapas szczęścia nagle się jej nie wyczerpie i będzie mogła w spokoju chociaż odnaleźć Liwiusza.
                                    Stan w jakim zastała miasto mocno ją zaskoczył. Czy była to sprawka Jannet? Nie chyba nie, zresztą nie podejrzewałaby ją o robienie takiej rozróby… Ale z drugiej strony, nie zostałaby ostrzeżona, gdyby ta akcja była lekka… Spięła się cała, po ciele przeszły dreszcze. Bała się w głównej mierze o Liwiusza, nie wiedziała o jego położeniu praktycznie nic… Ruszyła dalej ulicami miasta, sprawdzając czy jej ładunek jest jakkolwiek ukryty przed oczami władz, nie chciała w końcu wzbudzać podejrzeń. Najpierw przejedzie się odrobinę po mieście, licząc że zyska lepszy ogląd sytuacji, a potem posprawdza w jakichś barach czy innych saloonach.

• Kubeł1001K Niedostępny
                                      Kubeł1001K Niedostępny
                                      Kubeł1001 Elarid

Milicjanci zajęci byli bardziej kontrolowaniem ludzi niż ładunków, a że Tobie nie mieli do zarzucenia, to zostawili Cię w spokoju. Niestety, ulice Imperium nie powiedziały Ci absolutnie nic, więc zostają rozmaite saloony i inne bary, gdzie będziesz musiała spróbować zasięgnąć języka.

• WiewiurW Niedostępny
                                        WiewiurW Niedostępny
                                        Wiewiur

Rose
                                        No nic, skoro nie wypatrzyła żadnych jego śladów na ulicy, poszukała pobliskiego baru, uwiązała konia i weszła do niego. W środku rozejrzała się za jakimiś listami gończymi, szukając na nich Liwiusza, a następnie podeszła do baru, zamawiając coś do picia.//Nie wiem co się pija na dzikim zachodzie, dlatego nie dałem dialogu :v //

• Kubeł1001K Niedostępny
                                          Kubeł1001K Niedostępny
                                          Kubeł1001 Elarid

Nie trafiłaś do jakiegoś porządnego lokalu, więc barman dał Ci kufel marnej jakości piwa za dwa miedziaki. Listów gończych nie było tutaj, musiałabyś poszukać gdzieś indziej. Nawet gdyby były, to klientela niezbyt wygląda Ci na łowców nagród czy najemników, to bardziej lokalne pijaczyny, kilku górników i rancherów topiących w alkoholu swoje smutki i tym podobne, nieciekawe osoby.

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.
                                          • Pierwszy post
                                            Ostatni post
                                          0
                                          • Kategorie
                                          • Ostatnie
                                          • Użytkownicy
                                          • Grupy