Czat
-
Ale po co atakować od razu innych graczy? Masz dziesiątki NPC i organizacji przeciwko którym możesz stanąć.
-
Wcale nie sprawdzam, która moja postać jest najbliższej Army. Wcale. -
A gdzie widzisz fabularny sens? W obu przypadkach GM’ujesz samego siebie, to, co zobaczysz, nie zależy od ciebie, tylko ode mnie, równie dobrze, mógłbyś nie usłyszeć żadnych odgłosów walki w pobliżu zamku, a do miasta Hammer wjechać inną bramą. Zresztą, w tym drugim wypadku w ogóle brakuje fabularnego sensu, jak na osobę szkoloną w zabijaniu różnych potwornych kreatur, twój bohater nie wie, czym w zasadzie są Golemy i nie rozumie, że nie służą one jedynie tym złym, jak Demony czy Nieumarli. Jeśli twoją największą ambicją w tym PBF’ie jest walka jeden na jednego z jakimś graczem to proszę bardzo, znajdź temat i bij się, Ale po pierwsze, nie ot tak, z biegu, a po drugie niech druga postać sobie też tego życzy, ja na miejscu Hekarza czy Taco też bym się wkurzył, że ktoś atakuje mi postać bez powodu, zwłaszcza, że oni napracowali się nad swoimi postaciami więcej niż ty.
-
Od razu informuję, że jeśli jakiś gracz chciałby mi potowarzyszyć bądź bez jakiegokolwiek powodu chcieć mnie zabić, to prosiłbym o to, aby uzgodniono to ze mną w prywatnych wiadomościach, a nie wchodziło się z partyzanta w momencie, kiedy sobie tego po prostu nie życzę. Fakt, nie mogę ograniczyć ludzkiej woli i zakazywać pewnych rzeczy bez posiadania do tego odpowiedniego stanowiska, ale uważam, iż po ostatnich wydarzeniach wręcz mam święty obowiązek, aby taką informację zostawić.
-
Hm.
Hej @Armagedor.
Jeżeli chcesz walki 1:1, to znajdź moją postać - Baszala Vallohra. To taki mały, podstarzały listonosz. Znajdziesz go bodajże w Fortecy Paktu Trzech -
Ze wszystkich bodajże dwudziestu lub więcej postaci, które masz, dałeś mu akurat Niziołka?
-
Jakbym chciał mu zrobić krzywdę, to bym wysłał na niego Abuyina, ale on chciał równej walki.
-
Jesteście dziwni jacyś. Normalnie tak się gra. Wchodzisz na kanał a futaj na temat i się bijesz z innym graczem już tak robiłem
-
@kubeł1001 napisał w Czat:
Ze wszystkich bodajże dwudziestu lub więcej postaci, które masz, dałeś mu akurat Niziołka?
Kube, za ile będziesz sprzedawał wejściówki na tą walkę?
-
@armagedor napisał w Czat:
Jesteście dziwni jacyś. Normalnie tak się gra. Wchodzisz na kanał a futaj na temat i się bijesz z innym graczem już tak robiłem
Fajnie, ale zrozum, że taka formuła nie obowiązuje wszędzie. Przeczytaj jakikolwiek temat, gdzie gra ktoś inny i zobacz, że to nie wygląda tak, jak się przyzwyczaiłeś.
-
@radiotelegrafista napisał w Czat:
Dla ciebie? Minimum dwa odpisy każdą postacią w Elarid w tygodniu.
-
Na poważnie, jeżeli Arma chce walczyć, to to są dostępne opcje:
- Xavier Waasi.
- Perun Ward.
- Tennover Flamereaper.
- Baszal Vallohr.
- Dyniogłowy.
- Szeth Aogad. -
Wybrałem ich zupełnie losowo i przypadkowo.
-
To czemu Belka może się bić z olbrzymem a ja nie mogę?
-
Normalność nie istnieje. Gram w PBFy od sześciu lat i takich sytuacji praktycznie nie widziałem, chyba że były uzgodnione z innym graczem. Taka byłaby moja definicja normalności, gdybym ją uznawał. Myślę, że możesz nieco zbyt mocno opierać się na doświadczeniach z RP pozbawionych GMa.
-
@armagedor
Lex retro non agit. Prawo nie działa wstecz. Belka się bije, bo to zanim Kuba zaznaczył, że Hekarz sobie tego nie życzy. -
Po co GM jak masz rzuty kośćmi?
-
@radiotelegrafista napisał w Czat:
Dla ciebie? Minimum dwa odpisy każdą postacią w Elarid w tygodniu.
Czy murzyn bard też się do tego wlicza?
-
Po co GM jak masz rzuty kośćmi?
Bo kość to tylko trochę numerków, które czasem się przydają, ale nie opowiedzą o świecie przedstawionym, NPC i większej fabule.
-
To czemu Belka może się bić z olbrzymem a ja nie mogę?
Nikt nie powiedział, że może i najpewniej tej walki nie wygra. Taco wszedł do tego tematu, ale nie miał zamiaru się bić, uczciwie trzeba przyznać, że Hekarz sam zaczął, a Taco się wycofał. To, że Belka postanowił wejść akurat wtedy i został sam to tylko jego problem. On też mógłby się wycofać, ale nie chciał. Hekarz dopiero po tej akcji zgłosił pretensje, więc od tej pory reaguję.