Czat
-
-
-
-
-
-
Radiotelegrafista
U mnie w parafii ksiądz jest naprawdę spoko. .
Przez 4 lata spał w niedokończonym budynku, bo pieniądze wolał przeznaczyć na organy do kościoła.
W 1997 czynnie pomagał przy walce z powodzią.
Od biednych i starszych ludzi z parafii nie chce przyjmować pieniędzy, na przykład za mszę. Dosłownie broni się przed tym (jak się złożyliśmy mu po bierzmowaniu i daliśmy kopertę z pieniędzmi to nie przyjął jej i kazał wrzucić na caritas).
Ma wielką wiedzę o informatyce, uwielbia grafikę komputerową. Sam jeden zaprojektował stronę parafii, układ gazetek, sam je drukuje. Jakby go poprosić, włamałby się do Pentagonu.
A co niedzielę urządza “Kawę z Księdzem”. Przygotowuje wtedy kawę, herbatę, sam piecze ciasta i rozmawia z parafianami na różne tematy, od Pisma Świętego, do problemów Kościoła Katolickiego.
No i sam ogarnia parafię na 1200 osób.
-
-
Zohan666
Zdarzają się księża, którzy są naprawdę w porządku i poświęcają się wierze jak i ludziom.
W parafii w mojej mieście był ksiądz, który uczył mojego brata religii w gimnazjum. Na lekcji nie uczył tylko o chrześcijaństwie, ale też o ewolucji i biologii. Ale był też i ksiądz z tej samej parafii co jeździł z tirówkami do lasu i wiadomo co tam robił xD
-
-
-
-
-
-
Radiotelegrafista
W sąsiedniej parafii, po odejściu na emeryturę bardzo starego i szanowanego, aczkolwiek restrykcyjnego proboszcza, zastąpił go proboszcz z Sosnowca (xD), który wywalił wszystkich księży na parter, sam zamieszkał z “gosposią” na piętrze, przewalił wszystkie pieniądze parafii, które miały być na remont.
Po dwóch miesiącach wrócił do Sosnowca.
-
-
Radiotelegrafista
BudowniczyMakaronu pisze:U mnie jest czarny ksiądz, z Nigerii bodajże. Sam robi cały czas żarty z murzynów i grał kiedyś ze mną w chińczyka na grillu u sąsiada
Przepraszam, muszę.
youtu.be/EAexp0w3H3c -
-