Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Brak skórki)
  • Brak skórki
Zwiń
Logo

Wieloświat

1. Strona Główna
  2. Elarid
  3. Miasto Ur

Miasto Ur

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Elarid
3.9k Posty 5 Uczestników 33.8k Wyświetlenia
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • TaczkajestcoolT Online
    TaczkajestcoolT Online
    Taczkajestcool Elarid
    napisał ostatnio edytowany przez

-Zanim odejdziesz, muszę się z tobą podzielić, tym co tak naprawdę czuję. - Spuściła głowę lekko w dół, chowając ręce z tyłu, kiedy kontynuowali spacer. - Czytałam parę tygodni temu historię, która opowiadała o Złotym Magu, ty pewnie też ją znasz. Po jej przeczytaniu miałam straszne, jakby prorocze sny, koszmary związane z wojną oraz śmiercią. Ten dziwny niepokój odczuwam do teraz i chociaż staram się jak mogę, to wciąż bardzo boję się tego, co może nadejść…

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    • PiechuurP Niedostępny
      PiechuurP Niedostępny
      Piechuur Złota Dolina

Abbas przybył do bram miasta w poszukiwaniu okazji, których powinno być pełno w stolicy. Jadąc na swym wielbłądzie oraz będąc w towarzystwie golema, podróż przebiegła mu łatwo i bez większych przeszkód. Co prawda było kilka postojów przy oazach.

• Kubeł1001K Niedostępny
        Kubeł1001K Niedostępny
        Kubeł1001 Elarid

Taczka:
        Mężczyzna skinął głową kilkukrotnie, wysłuchując twojej opowieści. Miałaś przeczucie, że ma już gotową odpowiedź, ale mimo to wciąż milczał, pewnie oczekując, czy nie dodasz czegoś jeszcze.
        Piechur:
        Jak przystało na największą metropolię pustynnego Nirgaldu, stolicę handlu i miasto mogące pochwalić się największym targiem niewolników w całym Elarid, ku jego wielkim, szeroko otwartym bramom kierował się nieprzerwany strumień gości. Od całych kupieckich karawan, przybywających tu z całego świata, przez bandy najemników szukające zarobku w związku z wiszącą w powietrzu wojną dwóch pustynnych potęg, Slavonii i Gez, po pojedynczych awanturników, łowców nagród i wielu, wielu innych. Mimo tego, że miejska straż dzieliła tę wielką rzekę ludzi, zwierząt i wozów na mniejsze strumyki, aby przyspieszyć kontrolę przed wejściem do miasta, dopiero po godzinie wleczenia się w tłumie nastąpiła twoja kolej. Co jeszcze nic nie znaczyło, napięta sytuacja polityczna oznaczała, że za rzucenie choćby cienia podejrzenia, że jesteś szpiegiem, sabotażystą lub innym nieprzyjacielem mogłeś zostać w mgnieniu oka aresztowany a może i zabity na miejscu. Nie żeby prosta straż miejska, wspierana przez zaciągi półdzikich koczowników, niezbędnych w kontaktach ze swoimi rodakami chcącymi odwiedzić miasto, mogła być wyzwaniem dla ciebie i twojego Golema, ale przy stawieniu oporu cała potęga Ur mogła spaść ci na głowę.
        - Imię, nazwisko, miejsce pochodzenia, status społeczny i cel przybycia do miasta. - wyrecytował znaną ci dobrze formułkę jeden ze strażników, podobną w niemal każdym większym mieście, podczas gdy dwaj inni nie spuszczali z ciebie wzroku, a jeszcze jeden uważnie przyglądał się jukom twojego wielbłąda i samemu Golemowi.

• TaczkajestcoolT Online
          TaczkajestcoolT Online
          Taczkajestcool Elarid

Z początku myślała, że kiedy wyjawi Zimtarze swój niepokój, ten po prostu ją uspokoi w swoim stylu, dlatego poczuła się trochę lepiej widząc, że faktycznie ją wysłuchał.
          -Przytłacza mnie myśl, że to, co widziałam w moich snach, może zmienić się w rzeczywistość… - dodała drżącym głosem.

• Kubeł1001K Niedostępny
            Kubeł1001K Niedostępny
            Kubeł1001 Elarid

Szlachcic zatrzymał się i objął cię delikatnie, tuląc do siebie.
            - Nie powinnaś o tym myśleć, moja droga. Twoje sny to tylko sny i nic więcej. Nie pozwolę, aby kiedykolwiek się spełniły.

• TaczkajestcoolT Online
              TaczkajestcoolT Online
              Taczkajestcool Elarid

-A więc, będę modlić się do wszelkich bogów, abyś wrócił do mnie cały i zdrowy… - Wycałowała go z czułością.

• Kubeł1001K Niedostępny
                Kubeł1001K Niedostępny
                Kubeł1001 Elarid

Mężczyzna odwzajemnił twoje pocałunki.
                - Tak będzie. Sprowadzę tu tego psa z Minteled na łańcuchu. Era upokorzeń dobiegła końca. Niegdyś władcy Ur nosili zaszczytny tytuł Sułtana. Gdy Ur upadło, tytuł ten uzurpował sobie nomadyczny watażka, zdrajca, który zasiadł na tronie Minteled. Teraz pora, aby i tytuł, i wszystkie ziemie, którymi władali niegdyś Sułtani z Ur, wróciły do nas.

• TaczkajestcoolT Online
                  TaczkajestcoolT Online
                  Taczkajestcool Elarid

Jego odwaga i siła była dla niej wręcz onieśmielająca. Wiedziała, że jest żoną największego człowieka w Ur, ale ta rozmowa utwierdziła ją w przekonaniu, że musi traktować swoje obowiązki poważnie, kiedy go nie będzie na miejscu.
                  -Całym sercem wierzę, że tak się właśnie stanie.

• Kubeł1001K Niedostępny
                    Kubeł1001K Niedostępny
                    Kubeł1001 Elarid

- Chciałbym wyruszyć na czele armii jeszcze dziś. Chcę abyś wzięła udział w uroczystym przemarszu armii ulicami miasta, a potem pożegnała mnie przy głównej bramie.

• TaczkajestcoolT Online
                      TaczkajestcoolT Online
                      Taczkajestcool Elarid

-Już dziś? Potrzebuję czasu na przygotowanie… - Odpowiedziała nerwowym tonem. - Może pomógłbyś mi z tym? Chciałabym cię stosownie pożegnać przed wszystkimi.

• Kubeł1001K Niedostępny
                        Kubeł1001K Niedostępny
                        Kubeł1001 Elarid

Skinął głową z uśmiechem.
                        - Naturalnie, moja droga. W czym potrzebna będzie ci moja pomoc?

• TaczkajestcoolT Online
                          TaczkajestcoolT Online
                          Taczkajestcool Elarid

-Najpierw pomożesz mi wybrać ciuszki. - Uśmiechnęła się szeroko i pociągnęła go za rękę. - Chodź, chcę spędzić teraz każdą chwilę z tobą, póki mogę.

• Kubeł1001K Niedostępny
                            Kubeł1001K Niedostępny
                            Kubeł1001 Elarid

- Jak sobie życzysz. - odpowiedział z uśmiechem, widocznie nie mając nic przeciwko temu, aby wykorzystać ostatnie chwile w mieście razem z tobą, udając się wspólnie z tobą do komnat.

• TaczkajestcoolT Online
                              TaczkajestcoolT Online
                              Taczkajestcool Elarid

-Gdy byłam młodsza, nie miałam takiego wyboru. - Westchnęła przyglądając się swojej garderobie. W dzieciństwie mogłaby pomarzyć o chociaż kawałku takiej kreacji, a tutaj musiała się zdecydować na jedną z wielu. - Nie potrafię nic wybrać, wszystko jest takie ładne… Może powinnam ubrać coś tradycyjnego? Tylko nie znam się na tym za bardzo.

• Kubeł1001K Niedostępny
                                Kubeł1001K Niedostępny
                                Kubeł1001 Elarid

- Pamiętasz suknie i inne ubrania, które kupiłaś kiedyś na targu? Krótko po tym, gdy przeniosłaś się ze mną do Ur? Myślę, że coś w podobnym tonie nada się idealnie.

• TaczkajestcoolT Online
                                  TaczkajestcoolT Online
                                  Taczkajestcool Elarid

-Tylko, że te ubrania kupowałam według swojego gustu, a chciałabym, żeby ten strój podobał się tobie… - Pokręciła głową w zamyśleniu. - To musi być coś, dzięki czemu będziesz pamiętać, do kogo masz wrócić.

• Kubeł1001K Niedostępny
                                    Kubeł1001K Niedostępny
                                    Kubeł1001 Elarid

- Wrócę. - odparł krótko, a między wami zapanowała na jakiś czas cisza, po której mężczyzna odchrząknął i skinął głową. - Dobrze. Ja coś wybiorę. Jeśli musisz się czymś zająć w międzyczasie, to zrób to teraz.

• TaczkajestcoolT Online
                                      TaczkajestcoolT Online
                                      Taczkajestcool Elarid
                                      napisał ostatnio edytowany przez Taczkajestcool

Kiwnęła głową z uśmiechem, bo udało jej się przekonać Zimtarrę, żeby się trochę zaangażował w jej sprawy, po czym szybciutkim krokiem wyszła zająć się swoim wyglądem. Oczywiście poprosiła o pomoc służki, żeby pomogły jej się dostosować do tutejszej mody i kultury.
                                      //można by było przewinąć trochę aż coś się wydarzy w sumie xd//

• Kubeł1001K Niedostępny
                                        Kubeł1001K Niedostępny
                                        Kubeł1001 Elarid

//Taki też miałem zamiar, chciałem tylko żeby twoja postać wzięła udział w tej defiladzie wojsk, a potem przyspieszmy trochę akcję.//
                                        Cóż, trzeba było przyznać, że i w kwestii mody twój małżonek miał gust. Odziana na lokalną modłę, w suknię podobną do tej, jaką kupiłaś sobie krótko po przeprowadzce tu z Zimtarrą, w kolorze jaskrawej czerwieni, wyglądałaś zjawiskowo. Efekt polepszały tylko rozmaite perfumy, złote naszyjniki, pierścienie i bransoletki oraz wpięte we włosy kwiaty z waszego gigantycznego ogrodu. Zimtarra prezentował się również dość dostojnie, z czerwoną peleryną na plecach, odziany w nagolenniki, naramienniki, napierśnik, karwasze, kolczugę i hełm z nosalem, wszystko to w kolorze złota, ale wykonane zapewne z najlepszej lokalnej stali. Strój uzupełniały jego bliźniacze ostrza, ukryte w pochwach zdobnych roślinnymi motywami, przetykanymi szlachetnymi kamieniami i złotymi oraz srebrnymi nićmi.
                                        Po przygotowaniu, opuściliście wraz z małą eskortą (wśród których znaleźli się znani ci już Rodo i bezimienny Nord. Obaj mieli zostać w mieście i dbać o twoje bezpieczeństwo) wasz pałac rydwanem zaprzęgniętym w dwa śnieżnobiałe konie. W pobliżu głównej bramy miasta musieliście się rozstać. Ciebie wraz ze strażnikami odprowadzono na miejskie mury, tuż nad bramę, gdzie mogłaś podziwiać defiladę wojsk twojego męża. Poza strażnikami towarzyszyła ci tam również cała miejska śmietanka, złożona z najbardziej wpływowych i bogatych mieszczan, kupców czy handlarzy niewolnikami. Poza nimi w tłumie wypatrzyłaś też dwóch innych Lordów, zarządzających miastem i państwem wraz z Zimtarrą: wysokiego i dobrze zbudowanego Sheqoę oraz Aziela z jego charakterystycznym, długim warkoczem. Oni również odziani byli w bogate szaty, każdy przyprowadził też własnych strażników, sługi czy członków rodziny. Obaj, gdy tylko cię zauważyli, skinęli ci z szacunkiem głowami, gestem zapraszając, abyś stanęła w pobliżu i wraz z nimi obserwowała zbliżające się widowisko.

• TaczkajestcoolT Online
                                          TaczkajestcoolT Online
                                          Taczkajestcool Elarid

Podeszła do nich i ukłoniła się na przywitanie. Nie zaczynała rozmowy, choć dosyć poważnie zastanawiała się, dlaczego Zimtarra szedł walczyć, a oni stali z nią na górze.

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.
                                          • Pierwszy post
                                            Ostatni post
                                          0
                                          • Kategorie
                                          • Ostatnie
                                          • Użytkownicy
                                          • Grupy