Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Brak skórki)
  • Brak skórki
Zwiń
Logo

Wieloświat

1. Strona Główna
  2. Elarid
  3. Las Lerolga

Las Lerolga

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Elarid
296 Posty 2 Uczestników 1.4k Wyświetlenia
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • AbbeyA Niedostępny
    AbbeyA Niedostępny
    Abbey Black Wonderland
    napisał ostatnio edytowany przez

— Jestem zwykłym zielarzem. Nie mam nic przy sobie, czym mógłbym wam zaszkodzicie. Po prostu mi się przysnęło przy pracy.

Ze mną jest jak z polską biurokracją, złożysz wniosek 5 razy a i tak mi wypadnie z głowy.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    • Kubeł1001K Niedostępny
      Kubeł1001K Niedostępny
      Kubeł1001 Elarid

Elf spuścił z ciebie wzrok na chwilę, zerkając w kierunku konia i stojących obok niego pobratymców.
      - Mówi prawdę, nic nie znaleźliśmy. - przyznał w końcu jeden z nich.
      - Brak bezpośrednich dowodów sprawia, że nie zabijemy cię na miejscu. - powiedział ten, z którym do tej pory rozmawiałeś. - Więc może rzeczywiście nie jesteś naszym wrogiem. Możemy cię puścić, ale pod warunkiem, że już nigdy tu nie wrócisz, chyba że na zaproszenie jakiegoś Elfa. Lub możesz wykorzystać to, że jesteś kimś z zewnątrz i nam pomóc, zyskując sobie naszą przyjaźń i wiele więcej.

• AbbeyA Niedostępny
        AbbeyA Niedostępny
        Abbey Black Wonderland

— A co niby miałbym robić? Jak mówiłem, niewiele mogę, a płodów waszego lasu jednak trochę potrzebuję.

Ze mną jest jak z polską biurokracją, złożysz wniosek 5 razy a i tak mi wypadnie z głowy.

• Kubeł1001K Niedostępny
          Kubeł1001K Niedostępny
          Kubeł1001 Elarid

- Możemy pokazać ci miejsca, do których żaden ludzki zielarz jeszcze nie zawitał, dzięki którym się wzbogacisz. I zapewnimy ci pełną ochronę przed jakimkolwiek dzikimi zwierzętami czy czymkolwiek innym. O ile zdecydujesz się na pomóc, jak już mówiłem. Może i nie sądzisz, że wiele zdziałasz, ale masz coś, czego my nie mamy: Nie jesteś Elfem, nie pochodzisz z tych okolic. To wielka zaleta, chcielibyśmy bowiem prosić cię o przysługę, która wymaga zdobycia informacji. Raczej nic niebezpiecznego, ale żaden z nas nie mógł udać się na tę misję właśnie przez to wszystko.

• AbbeyA Niedostępny
            AbbeyA Niedostępny
            Abbey Black Wonderland

Przełknął ślinę. Nie wiedział nawet, czy gdyby odmówił, to dostałby konia z powrotem. Wizja szukania innego lasu niezbyt mu odpowiadała. Kiwnął głową.
            — Jakie konkretnie informacje?

• Kubeł1001K Niedostępny
              Kubeł1001K Niedostępny
              Kubeł1001 Elarid

-- Toczymy obecnie wyniszczającą wojnę z Mrocznymi Elfami. Front jest niedaleko stąd, trwa krwawe oblężenie Achatonu, stolica naszego państwa jest w tym lesie. Obawiamy się, że Mroczne Elfy knują za naszymi plecami i spróbują, z pomocą złota czy manipulacji, nakłonić ludzkich szlachciców z pogranicza czy kompanie najemników do ataku od drugiej strony. Sami nie możemy uzyskać informacji na ten temat, bo nieważne za kogo się podamy czy ile zapłacimy, nigdy nie mamy pewności, czy nie kłamią, będąc w zmowie z Drowami. I na tym właśnie polega twoja misja. Jeśli masz kogoś, komu możesz zaufać, także i jego zwerbuj. Otrzymasz od nas wszelką pomoc i środki, ale informacje będziesz musiał zdobyć sam. Chcemy wiedzieć, czy grozi nam zagrożenie, a jeśli tak, to z czyjej strony.

• AbbeyA Niedostępny
                AbbeyA Niedostępny
                Abbey Black Wonderland

Uśmiechnął się jak idiota, potem zrzedła mu mina.
                – Nie mam nikogo takiego. Zrobię co w mojej mocy, ale ostrzegam, że to nie jest zbyt wiele. Nie bardzo wiem, od czego zacząć.

• Kubeł1001K Niedostępny
                  Kubeł1001K Niedostępny
                  Kubeł1001 Elarid

- Naszemu państwu nie grozi zwykły podbój, a nam zmiana władcy, poddaństwo komuś innemu. Walczymy z Drowami, które nienawidzą nas z głębi ich czarnych serc. Oni nie chcą nas podbić, a co najwyżej zniewolić, a w dłuższej perspektywie wymordować co do jednego. Gra toczy się o wielką stawkę. Każda pomoc jest ważna, każda informacja się przyda. Zaopatrzymy cię na drogę, jeśli to konieczne, i oddamy konia razem z ekwipunkiem. Udasz się do Linest i tam porozmawiasz z naszym pobratymcem, Kalandilem. Nie pomoże ci z dobroci serca, to zwykły najemnik, ale możemy zaufać mu, że cię nie wyda i pomoże. Za stosowną opłatą, w jukach konia znajdziesz dwa mieszki, jeden ze złotem na kupienie jego pomocy, drugi na inne wydatki. Kilku naszych wojowników będzie ci towarzyszyć, przynajmniej na trakcie, bo do miasta nie wejdą, ale możesz spróbować zasięgnąć ich rady i liczyć na ich pomoc, gdyby trzeba było walczyć.
                  Miło z ich strony, że dali ci obstawę, ale od razu zrozumiałeś, że miało to bardziej na celu upewnienie się, że ich nie wykiwasz, uciekając z pieniędzmi i informacjami o tym wszystkim. I albo ich obecność miała cię do tego po cichu motywować, albo mieli cię zabić, gdyby coś poszło nie tak.

• AbbeyA Niedostępny
                    AbbeyA Niedostępny
                    Abbey Black Wonderland

Cóż, Aramis pożałował, że nie odłożył pieniędzy, tylko przepieprzył je na głupoty. Przez chwilę w głowie układał obraz, jak powoli odjeżdża i szuka sobie innego lasu. Na to niestety było już za późno. Elfy i tak już by go z tymi informacjami wolno nie puściły. To było do przewidzenia. Przeczesał dłonią włosy i westchnął, czując, w jak żałosnej stawił się sytuacji przez jedną cholerną drzemkę. Kiwnął głową.
                    — Wiecie już wszystko, co chciałem wam powiedzieć. Postaram się, żebyście tego nie pożałowali.
                    Bo sam żałować będę przez resztę życia i to nie zależnie, jak ta reszta będzie długa.
                    — Mam jechać od razu?

• Kubeł1001K Niedostępny
                      Kubeł1001K Niedostępny
                      Kubeł1001 Elarid

- Jeśli nie masz żadnych pytań ani nic takiego, to tak, im szybciej tym lepiej.

• AbbeyA Niedostępny
                        AbbeyA Niedostępny
                        Abbey Black Wonderland

Znów kiwnął głową i powoli ruszył w stronę konia.

• Kubeł1001K Niedostępny
                          Kubeł1001K Niedostępny
                          Kubeł1001 Elarid

Nie mieli zamiaru wbić ci noża w plecy czy ustrzelić z łuku, gdy to robiłeś. Odeszli od konia, gdy do niego podszedłeś i zauważyłeś, zgodnie ze słowami Elfa, mieszki ze złotem, a także kilka innych sakw podróżnych, gdzie mogły być zapasy na drogę, nie licząc tych, które posiadałeś do tej pory. Tymczasem Elfy zniknęły tak szybko i niespodziewanie, jak się pojawiły, niemalże rozpływając się w leśnych ostępach.

• AbbeyA Niedostępny
                            AbbeyA Niedostępny
                            Abbey Black Wonderland

Miał ochotę się popłakać. Albo pomodlić, choć nie był przekonany do kogo. Westchnął w końcu i podrapał konia za uchem.
                            — I w coś ty mnie wplątał, stary druhu?
                            Wsiadł na konia i ruszył w stronę wyjścia.

• Kubeł1001K Niedostępny
                              Kubeł1001K Niedostępny
                              Kubeł1001 Elarid

Tak jak zapewniały cię Elfy, żadne dzikie zwierzę czy cokolwiek innego nie próbowało dobrać ci się do skóry podczas przejazdu, więc bez trudu opuściłeś las. Gdzie dalej?

• AbbeyA Niedostępny
                                AbbeyA Niedostępny
                                Abbey Black Wonderland

Czy były z nim te elfy, które miały go pilnować?

• Kubeł1001K Niedostępny
                                  Kubeł1001K Niedostępny
                                  Kubeł1001 Elarid

Na pewno, choć nie były widoczne. Nie miałeś jednak powodów wątpić w ich obecność, mieli swój interes w tym, aby być w pobliżu i reagować, gdyby miała stać ci się krzywda. Lub gdybyś spróbował uciec ze złotem i informacjami na ich temat.

• AbbeyA Niedostępny
                                    AbbeyA Niedostępny
                                    Abbey Black Wonderland

Zupełnie jakby ktokolwiek kiedykolwiek mógłby mu w takie coś uwierzyć. Zaklął pod nosem i ruszył w stronę miasta, do którego miał się udać. Chyba nie miał żadnej alternatywy.

• Kubeł1001K Niedostępny
                                      Kubeł1001K Niedostępny
                                      Kubeł1001 Elarid

//Zmiana tematu. Zacznę, gdy będziesz na miejscu.//

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.
                                      • Pierwszy post
                                        Ostatni post
                                      0
                                      • Kategorie
                                      • Ostatnie
                                      • Użytkownicy
                                      • Grupy