Miasto Hammer
-
-
-
Kuba1001
Taczka:
W odpowiedzi zszedł na dół i serdecznie uściskał każdego z nowo przybyłych.
‐ To są moi przyjaciele, dawno, nim oddano Cię pod moją opiekę, przeżyliśmy wiele fascynujących przygód.
Vader:
Możesz to otworzyć tylko wtedy, gdy będziesz w środku.//Pomieszczenia? Stolika w sensie?//
Dopiero wtedy mężczyzna oderwał się od obrazu i odwrócił się do Ciebie. Mógł mieć ponad trzydzieści lat, miał przenikliwe, szare oczy i brązowe włosy oraz gustownie przystrzyżoną brodę i wąsy. Ubrany był w skórzane buty, spodnie i tunikę z najlepszych tkanin, zaś przy skórzanym pasie ze srebrną klamrą wisiał miecz długi, którego klinga połyskiwała przy każdy padającym na nią promieniu światła.
‐ Owszem. Tak się składa, że to do pani przyszedłem. -
-
-
-
Kuba1001
Okolica niewiele się zmieniła, wspinaczka może być trudna, więc poszukanie tylnego wejścia nie jest takim złym pomysłem.
W końcu otrzymałeś swoje zamówienie.
‐ W takim razie mogę streścić te najważniejsze: Na froncie pomiędzy Elfami i Drowami spokój, choć to pewnie cisza przed burzą. Księstwo Krasnoludów zerwało wszelkie więzi z Cesarstwem, stając się Królestwem. Hobbici, obawiając się inwazji Elfów, Mrocznych Elfów lub Krasnoludów na swe żyzne i bogate w surowce mineralne ziemie, włączyli swe Księstwo do Cesarstwa, a Cesarz postanowił wysłać część wojska, aby broniły tych terenów, szkoliły hobbickich rekrutów jako procarzy, łuczników, szpiegów i zwiadowców oraz rozpoczęły budowę fortów, grodów i strażnic.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kuba1001
Gdy tylko przekroczyłeś próg, usłyszałeś szczęk odbezpieczanej kuszy z swej lewej.
‐ Nie ruszaj się, mam Twój łeb na celowniku. ‐ powiedział ktoś.O szefów band, którzy zajmują się różnymi procederami: Napadanie na karawany i podróżnych, nielegalny handel, sprzedaż używek, broni i niewolników oraz tym podobne.
Skinął jeszcze raz głowa i odszedł.
-