Posiadłość Von Orren'ów
-
-
-
Kuba1001
Teraz z pewnością wyglądałeś znacznie lepiej, bo może i do salonów Ci daleko, ale i na Twój widok damy nie będą uciekać z krzykiem. Procedurę mycia włosów wypadałoby powtórzyć w ciągu dnia jeszcze kilka razy, tak to jest, gdy nie myje się ich zbyt często. No cóż, ale to z pewnością nie dziś, bo właśnie ktoś zapukał do drzwi Twojej kwatery.
-
-
-
-
-
Vader0PL
‐Ouh, to wchodzimy w takie tematy?
Spojrzał się na niego, a następnie na swoją maskę, którą podniósł i przetarł dłonią.
‐Dopóki żyje, to nie ma mowy, żeby którykolwiek z nas był bezpieczny, a powązane kontakty również będą zagrożone, jeżeli same nie zaczną nas szukać, w celu zdobycia naszej głowy. Czyli musi zginąć. Tylko czy ja powinienem przejąć jego funkcję? Trudno określić Rivert, ty też się do tego nadajesz moim zdaniem.
Koniec końców, założył maskę.
‐Wyzwiesz go na pojedynek, gdyż nie wie, który z nas ukradł i posiada pierścień. Jednakże nie musisz z nim walczyć, gdyż ja się tym zajmę. Nie mam problemów przed wbiciem przeciwnikowi noża w plecy, a magia cienia zawsze to ułatwi. Pierścień jednak musimy traktować jako pewne źródło zabezpieczenia, więc zanim gdzieś ruszymy, to ja, jeżeli ty tego nie chcesz, muszę poznać jak najwięcej mocy pierścienia. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Vader0PL
Spojrzał się na nich, a następnie pokazał pierścień.
‐Wyjdźmy na otwartą przestrzeń panowie. Otóż nie chcemy testować w zamkniętym pomieszczeniu, jakie czary jest w stanie pochłonąć ten artefakt.
W drodze na dół rozpoczął tłumaczenie się.
‐Pierścień znajdował się w skrzyni, którą zdobyliśmy wtedy, w podziemiach na misji dla Vigo. On sam nie był skory do wyjaśnień, więc jeden z nas ‐ ja lub Rivert ‐ zabrał pierścień ze skrzyni. Unikam informacji, kto ukradł, gdyż nie jest to istotne. Okazało się, że pierścień jest potężniejszym artefaktem, niż na to wyglądało, a sama moc może by potężna w rękach Vigo. Jednakże utracił pierścień, więc jest chce się zemścić. A my teraz postaramy się odkryć, jaką mocą dysponuje pierścień.
Popatrzył po ich twarzach zatrzymując się przy drzwiach.
‐Czeka nas przewrót panowie. Musimy usunąć go ze stołka i przywrócić siłę Czarnemu Słońcu. -
-