Begin
- 
- Jeśli zechcesz to oczywiście. 
- 
- Czyli nic ciekawego - skwitowała. W końcu bądź co bądź żyła w niejakim luksusie, także tego typu atrakcje nie są dla niej czymś bardzo niezwykłym. Chyba że jest to napędzanie magią? - Pójdziemy coś zjeść? - Dodała po czasie. 
- 
Ksiu 
 — No wiesz, jak cię już nie będzie to nie będę miała zbyt wiele do gadania.Wiewiur 
 — A na co masz ochotę?
- 
- Te, ja w sumie nie mam żadnego marzenia. Co byś chciała jak zbiorę cała Talię? - 
- 
- Bardzo bym chciała czegoś tutejszego spróbować! 
- 
Ksiu 
 — Chyba się jednak za krótko znamy, żebyś tak mówił. Zresztą, sama nie wiem. Pogadamy, jak tak z 10 kart będziesz miał. Może wtedy sam coś zaproponujesz?Wiewiur 
 — Dobrze, na pewno coś się znajdzie dla ciebie. Chodźmy.
 Hannah ruszyła z powrotem do miasta.
- 
Idzie za nią. 
 - Słuchaj, a te łaźnie to jakieś magiczne są???
- 
Pogadamy, jak tak z 10 kart będziesz miał. //Jak w starych przygodówkach, musisz mieć co najmniej 10 znajdziek by otworzyć to przejście XD 
- 
Wiewiur 
 — To miasteczko nie jest jakoś super magiczne. Ludzie wolą tutaj raczej spokój. Ale inne miejsca nie są zbyt daleko, więc nie masz czym się martwić, zobaczysz jeszcze sporo magicznych rzeczy.
- 
- A wiesz które miejsce ma najwięcej magii? O, a można tu czarować?! 
- 
Wiewiur 
 Hannah zachichotała.
 — Podekscytowana z ciebie dziewczynka. Może najpierw coś zjemy? Potem powiem ci, co wiem.
- 
Kiwnęła jej podekscytowana głową. 
- 
Weszły do środka. Pachniało smażoną rybą i ziołami. Hannah znalazła im stolik. 
 — Lubisz ryby?
- 
- Nic do nich nie mam, ale też jakoś za nimi nie przepadam. 
- 
- Ajaj pani kapitan. To co, pokażesz mi schowek? - 
- 
Wiewiur 
 — Z takich typowych lokalnych potraw to będzie ryba po elficku, ewentualnie kura.Ksiu 
 Wskazała mu właściwe pudełko.
- 
Podszedł i sprawdził zawartość. 
- 
W środku znalazł dwie karty i nóż. Poza tym mnóstwo bezużytecznych szpargałów i jakieś zdjęcie. 
- 
- Chętnie spróbuję tej ryby - chwila myślenia. - To macie tu elfy?! Jakie jeszcze rasy tu są? 
- 
— Są elfy, mroczne elfy, wampiry… no i zmiennokształtni, ale oni nie mają jakiejś społeczności, z tego co wiem.