Czat
-
Tym razem bez żadnej fikuśnej nazwy, po prostu temat do rozmów o wszystkim i niczym poza grą.
-
Kubeł1001
-
To tak jak pisałem w reklamie na Elarid, jak tylko skończę odpisywać biorę się za robotę tutaj, powinno pójść gładko, bo wszystko, poza lokacjami, stworzyłem wcześniej, więc dziś w ciągu dnia całość powinna być gotowa.
-
Mam nadzieję że przynajmniej tutaj uda mi się dłużej pograć jednym z dwóch zamysłów postaci, które chodzą mi po głowie od lat i tak naprawdę nigdy nie zagościły na dłużej.
I hello :V -
Czołem
-
Ja też mam nadzieję, że ta nowa grupa pożyje dłużej niż inne, które zaczęły karierę na Wieloświecie. I również witam wszystkich. Trochę się jednak przeliczyłem i w zasadzie zaraz idę spać, ale z rana postaram się wziąć za przerzucanie zawartości z dokumentów w Wordzie do poszczególnych tematów, żeby mimo wszystko grupa była gotowa w ciągu dnia.
-
W jaki typ opowieści, prowadzenia celujesz? Bardziej fun i zabawa dla gracza gdzie może ku swojej uciesze mordować cywili, czy może coś bardziej poważnego, mrocznego i tak dalej?
Czy może dowolność i zależy co gracz chce? -
Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie z tym, że akcja powoduje reakcję, więc trzeba mieć świadomość, że jeśli będzie się mordować cywili for fun to ja tego nie zabronię, ale z drugiej strony ściągnie to uwagę wielu potężnych herosów na postać gracza i to już takie for fun może nie być, więc żeby nie było, że nie ostrzegałem. Co do klimatu to będę starał się dostosować pod gracza, zawsze można mi napisać, jak fabuła ma być prowadzona, a ja będę starał się właśnie tak prowadzić rozgrywkę. Tak jak przy budowie świata przedstawionego, tak i tutaj nie chcę za wiele narzucać z góry, bo można grać i for fun, nawet postacią bez mocy, ale mam zaplanowanych kilka większych wątków, które planuję zrealizować w przyszłości, jeśli grupa wypali.
-
@kubeł1001 napisał w Czat:
Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie z tym, że akcja powoduje reakcję, więc trzeba mieć świadomość, że jeśli będzie się mordować cywili for fun to ja tego nie zabronię, ale z drugiej strony ściągnie to uwagę wielu potężnych herosów na postać gracza i to już takie for fun może nie być, więc żeby nie było, że nie ostrzegałem.
Dla mnie ta reakcja też może być całkiem zabawna :v
No nic, mam ileś tam pomysłów, ale poczekam na więcej info by wiedzieć w co mniej więcej celować względem ograniczeń, świata i tak dalej -
Za niedługo wezmę się za wszystko, myślę, że poza Najważniejszymi Informacjami trzeba będzie też śledzić Galerię Postaci, bo tam planuję prawdziwy wysyp, a głupio będzie, jak NPC i czyjaś postać będą się dublować artami czy mocami (w wypadku tego drugiego może przejdzie).
-
Z pewnością popatrzę na Galerię jako inspirację do własnych mocy :v
-
Bry
-
Pora zainteresować się poważnie i zrealizować pewne dwie postacie, jakich Zygarde nie dał mi czas zrealizować w swoim PBFie Marvela…
-
Najważniejsze Informacje gotowe, jest tam wszystko, co być powinno, a przynajmniej to, co zaplanowałem, że będzie na start. Temat będzie aktualizowany częściej, niż w innych PBF’ach, więc miejcie to na uwadze. Teraz zabieram się za NPC do Galerii, a później wrzucam temat z KP i można zaczynać.
-
Woo, myślałem że Czarni Rycerze nie będą dostępni dla graczy
Czas pobawić się w Edgelorda :v
-
Nie mam serca odmówić komukolwiek próby wskrzeszenia Hitlera, więc muszą być dostępni dla graczy.
-
Bardziej ich zamysł mniej więcej pasuje do moich dwóch pomysłów jakie miałem i nie wiem czy połączyć to w jedno, czy zrealizować jeden z nich
-
Zawsze możesz zrealizować oba.
-
W sumie właśnie wpadłem jak zrealizować oba
Bo nie chciałbym obu wsadzać do jednej frakcji :v -
Cześć, serduszka.
-
Nie podpuszczam Cię, ale nie zrobisz Silver Breka.
-
Potrzymaj mi piwo. -
A jak zapatrujesz się na potęgę postaci graczy?
-
Jeśli postać jest dobrze napisana, wszystko w jej historii trzyma się kupy, a wady równoważą zalety, to można pozwolić sobie na całkiem sporo, ale na pewno jest jakiś górny limit. Nie ustaliłem go nigdzie, bo nie wiem, jakie postacie przyjdzie mi sprawdzać, ale nie wszystko przejdzie. Generalnie proponuję dać więcej i potem ewentualnie zmniejszyć lub usunąć, niż z czegoś całkiem rezygnować, bo może akurat przejdzie, chociaż wy byście się tego nie spodziewali. I dodam przy okazji, że zdobywanie lub uczenie się nowych mocy jest jak najbardziej możliwe w trakcie gry, więc jeśli rezygnujecie z czegoś na etapie tworzenia postaci, tak możecie później się odkuć.
-
Trochę ich było, ale wszyscy NPC dodani. W przyszłości pewnie pojawi się więcej. Gdyby ktoś z was planował kooperację z którymś z nich to z góry mówię, że większość z ich kart będę edytować. Nie miałem po prostu pomysłu na wszystkie lokacje, gdy myślałem o tej grupie, dlatego chwilowo wpisywałem przeważnie, że aktualne miejsce pobytu nie jest znane, co planuję zmienić, gdy dodam już lokacje. Ale teraz dodam wreszcie temat z Kartami Postaci, żebyście mogli zabrać się za swoje. No i skoro wszystko już gotowe, to czekam na ewentualne pytania, sugestie i wątpliwości.
-
Hej
-
привет
-
Te więzienia aż kuszą na co-op postaci z mocami, które będą sprzyjać ucieczce.
-
Szczerze mówiąc to liczyłem, że ktoś się na coś takiego skusi.
-
Jeżeli nikt się nie skusi, zawsze możesz własnoręcznie ich wrzucić do więzienia i wytworzyć w ten sposób potrzebę do realizacji tego wątku.
-
To jest Plan B.
-
Ej, dla mnie fajniejsze jest trafienie do więzienia w toku gry, niż zrobienie nudnej postaci dedykowanej temu :v
-
Dobra, jedno pytanie bo nie mam pewności czy moja postać znajdzie to czego szuka.
Czy wśród zadań Trupiej Kompanii są jakieś wyprawy po skarby, albo w miejsca gdzie takowe można znaleźć? Może źle pytanie zadałem, ale nie wiem jak lepiej ubrać to w słowa :v -
Hello
-
Dobra, jedno pytanie bo nie mam pewności czy moja postać znajdzie to czego szuka.
Czy wśród zadań Trupiej Kompanii są jakieś wyprawy po skarby, albo w miejsca gdzie takowe można znaleźć? Może źle pytanie zadałem, ale nie wiem jak lepiej ubrać to w słowa :vTo najemnicy, jeśli ktoś im zapłaci odpowiednią sumę, to zrobią wszystko. Więc jak najbardziej wchodzi to w grę, choć bardziej szukaliby oni jakiegoś skarbu czy artefaktu dla kogoś, kto im zapłaci, niż dla samych siebie.
-
Spoko, to wiem gdzie umieścić edgy Łowcę Skarbów z czasów III Rzeszy
-
Jak mocno Trupia Kompania trzyma swoich członków? Jest miejsce by takowy po prostu zajmował się swoimi sprawami i tak dalej, zlecenia są wśród nich wystawiane kto chce to bierze i leci?
Ile lat mniej więcej Trupia Kompania istnieje? -
To dość mała organizacja, która stawia na jakość, nie ilość, więc przeważnie nie mają ludzi i nie mogą sobie pozwolić na samotne misje, choć to nie znaczy, że takie się nie zdarzają. Przeważnie operują jednak w małych, kilkuosobowych oddziałach, lub większych grupach. Zlecenia są przydzielane poszczególnym członkom z góry, przez liderów tej organizacji (których planuję w toku fabuły dodać), ale biorą oni przy tym pod uwagę zdolności, umiejętności czy doświadczenie swoich ludzi.
Trupa Kompania istnieje równo 31 lat. -
Przy dobrych wiatrach dzisiaj dam postać :v
-
A ja postaram się skończyć swoją postać do końca tygodnia. Niczego jednak nie obiecuję.
-
Wysadziłem Malezję.
-
To dlatego zostałeś policjantem?
-
Hej czy postać Najemnika który jest polowym przywódcą siły w wielkościach Plutonu dla jakiegoś Południowo-Afrykańskiego PMC by przeszła?
-
Heja
-
@degant321 napisał w Czat:
Hej czy postać Najemnika który jest polowym przywódcą siły w wielkościach Plutonu dla jakiegoś Południowo-Afrykańskiego PMC by przeszła?
Jeśli obaj przez PMC rozumiemy coś w rodzaju firmy, która oferuje usługi ochroniarzy i żołnierzy (albo generalnie najemników) to tak. Ilość żołnierzy może być za to różna, im lepsi, bardziej elitarni albo dysponujący supermocami tym mniej.
-
@kubeł1001 napisał w Czat:
@degant321 napisał w Czat:
Jeśli obaj przez PMC rozumiemy coś w rodzaju firmy, która oferuje usługi ochroniarzy i żołnierzy (albo generalnie najemników) to tak. Ilość żołnierzy może być za to różna, im lepsi, bardziej elitarni albo dysponujący supermocami tym mniej.
Tak miałem na myśli najemników. I miałem na myśli profesjonalnych, ale pozbawionych mocy gości co za Ekwipunek mają mieszankę współczesnego miarę sprzętu z tym że schyłku ubiegłego wieku
-
No to masz zielone światło, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.
-
Spoko to zabiorę się do pracy jak wrócę do kraju
-
Co do pytania z kp w kwestii tych Rycerzy, to nie myślałem o tym, ale wątek brzmi bardzo fajnie
-
Ten post został usunięty! -
Czy istnieją tu boskie miejsca jak Asgard lub tym podobne?