Karta Postaci
-
-
Hadesares
Imię: Axel
Nazwisko: Dracarys
Rasa: człowiek
Pseudonim: brak
Charakter: w grze
Towarzysz: brak
Majątek + nieruchomości: wynajmuje niewielki pokój w karczmie w Linest, 500 sztuk złota
Historia: Axel urodził się w Linest. Rodziców nie pamięta, bowiem zostawili go w przytułku dla sierot. Często słyszał jak to wspaniale jest mieć tatę i mamę. Lecz on nigdy nie zaznał tych uczuć. Płakał nocami i przykro mu było. Ale nie czas pieprzyć o jego żalach. Można też dodać, że w sierocińcu miał darmowe nauczanie. Jako nastolatek spędzał większość dnia na ulicach z innymi sierotami, jego rówieśnikami. Bawili się w chowanego i inne miejskie zabawy. Czasami, gdy udało mu się wyżebrać trochę pieniędzy to szedł kupować słodkie rzeczy na jakie przytułek nie było stać. Po kilku latach opuścił przytułek i zaciągnął się do wojska na służbę. Odebrał odpowiednie treningi i nauczył się posługiwać mieczem. Niedługo trwała jego służba, gdyż zdezerterował. Bowiem miał nietypowy styl walki, który nie był tolerowany w wojsku, ale to nie był główny powód dlaczego opuścił wojsko. Zdał sobie sprawę, że bycie na warcie przez 8 godzin bez przerwy to nie dla niego i nie za takie marne pieniądze, nie wspominając jak nudno było. Chciał zasmakować prawdziwego życia. Wracając do stylu walki, chodzi o to że walczył dwoma mieczami naraz. Z wojska zabrał zbroję i wspomniane dwa miecze. Teraz poszukuje zarobku jako najemnik. Wiedzie niezbyt trudne życie wykonując co jakiś czas zlecenia…Magii ognia nauczył się niedawno w karczmie, albowiem witał w niej pewien mag i zakolegował się z Axelem. Ten go w kilka dni nauczył się nią posługiwać za drobną opłatą.
Umiejętności:
‐ potrafi walczyć dwoma mieczami
‐ potrafi czytać i pisać
‐ magia ognia (podstawowa)
Wady:
‐ ścigany za dezercję
‐ nie walczy niczym innym oprócz swoich dwóch mieczy
Specyfikacje:
‐ nie potrafi nauczyć się żadnej innej magii, choć próbował dużo razy
Zawód: lokalny najemnik
Ekwipunek:
‐ dwa stalowe miecze jednoręczne
‐ buty i rękawice myśliwskie
‐ lekki hełm
‐ niebieski płaszcz
‐ zielone naramienniki z skóry i zielona skóra chroniąca uda
‐ pas z małymi sakwami
‐ torba z zapasem jedzenia i picia, którą zakłada gdy wyrusza z Linest na dłuższą podróż
‐ mapa
‐ żelazne elementy zbroi, które chronią ręce
Wygląd:
Jako najemnik:
Ubranie: Powyżej zdjęcie przedstawia co nosi jako najemnik. Za to w karczmie nosi tylko niebieski płaszcz i buty. -
-
-
-
-
-
-
-
-
Hadesares
Vader0PL pisze:Ile ty masz tych postaci?
Więc dwa lata temu zrobiłem jedną postać, która jest całkowicie zapomniana i nawet nie wiem gdzie jest. Drugą zrobiłem kilka miesięcy temu, jest do kitu i nie grałem nią prawie w ogóle (teraz Kuba ją uśmierci). A trzecia to jest powyższa którą zrobiłem przed chwilą
-
-
-
-
-
-
-
-
-