Czat
-
Zależy co dokładnie przez to rozumiesz, ale Mroku i Światła pozwala wpływać na psychikę innych, więc poniekąd w ten sposób się da.
-
Na przykład zmiana kuli ognia w piękny kwiatek albo zamaskowanie dziury w ziemi, coś w stylu iluzji w D&D
-
Możesz zawsze zaproponować magię iluzji, jeśli jeszcze ktoś tego nie zrobił. W Elarid już się pojawiła.
-
Dobra, coś wykombinuję, mam chrapkę na iluzję. I czy magia ziemi może zamienić na przykład zrobić dziurę w ziemi, zamienić skałę w piasek czy zrobić ruchomę piaski?
-
Na mistrzowskim poziomie dopiero, ale tak.
-
Jeszcze pytanko, czy moja postać może być kimś w rodzaju protoplasty magii iluzji bądź jednym z pierwszych użytkowników? Patrząc na to że jest to stosunkowo nowa magia.
-
Co najwyżej jednym z pierwszych użytkowników.
-
Postać zmieniona, tak z ciekawości istnieje jakaś uniwersalna waluta i mniej więcej ile potrzeba do przeżycia powiedzmy tygodnia z 3 posiłkami dziennie i tawerną do spania?
-
Jedna sztuka złota to dziesięć srebrników, jeden srebrnik to sto miedziaków. To zależy od miejsca, w którym postanowisz spędzić czas, nie ma uniwersalnych stawek wszędzie, wpisz sobie z dwieście złotników i będzie dobrze. A na przyszłość, to jak poprawisz postać, informuj mnie w temacie z Kartami Postaci.
-
Czy postać może zdobywać wady i zalet podczas rozgrywki? Powiedzmy po treningu w armii dostać walkę wręcz i większą wytrzymałość albo po walce z demonem brakujący palec czy coś w tym stylu?
-
Tak.
-
I nie zmieniasz nic w kp po akceptacji. To tylko wypis na początek rozgrywki, potem może się zdarzyć niemal wszystko, podobnie ze zmianami.
-
Ok, dzięki za info
-
Siema
-
A no witam. Grupa jest w zasadzie martwa, bo nikt już tu nie odpisuje, ale jeśli bardzo chcesz stworzyć tu postać, to mogę ci odpisywać, nie będzie to dla mnie żaden problem.
-
Dobra, wyszkolę się w jeden księżyc
-
Lubię wampiry, a ostatnio jest z nimi ciężko
-
To pewnie przez światło słoneczne i globalne ocieplenie
-
Hej
-
Witamy na pokładzie. A przynajmniej ja witam. Niech nie zrazi cię, że niewiele osób tu gra, jeśli będziesz zainteresowany to możesz liczyć na odpisy z mojej strony.