Hrabstwo Nagren
-
/Żeby mi się tego chciało szukać gdzieś w Kartach Postaci.//
Jednemu odrąbałeś rękę w przedramieniu, dwóm innym zgruchotałeś tarcze i dłonie przy okazji, a kolejnemu rozpłatałeś czaszkę, gdy próbował wykonać unik, czym pogorszył swoją sytuację. Kolejni zostali zabici lub dobici przez resztę Orków, którzy wpadli krótko po Was i zajęli się niedobitkami najemników. Bez trudu i kolejnych strat zdołaliście rozbić ten oddział w perzynę. -
//Tak tylko przypominam.//
Odpoczął chwilę i zabrał się za przeszukiwanie ciał. Nie liczy na to, że znajdzie coś wartościowego, skoro najemnicy w wiosce nic nie mieli przy sobie, ale warto przeszukać.
-
Broń i pancerze to jedyne, co możesz im zabrać, a później spieniężyć w Ghadugh lub innym miejscu Księstwa, broń była jednym z najlepiej sprzedających się towarów, obok niewolników i alkoholu, pośród przedstawicieli Twojej rasy.
- Pierdolone skurwysyny, brodata ich mać. - warknął Agrag, stając obok Ciebie. Jak na Orka zawsze wydawał się przerażający, a teraz, z twarzą, rękoma i pancerzem pobrudzoną krasnoludzką juchą, tym bardziej. - Mogliby więcej ich dać do zabicia, takich to nigdy za mało, jebane kurduple. -
– Chuj im w dupę. – zacharkał i splunął na jakieś truchło. – Przyjdzie ich pewnie jeszcze więcej, więc ruszajmy dupę i zdzierajmy z nich te blachy.
Zaczął zdejmować z nich zbroje oraz rozejrzał się za jakimś lepszym toporem, który mógłby zastąpić jego dotychczasowy oręż -
//Byłbym wdzięczny, jakbyś zapytał Agraga o powód jego nienawiści do Krasnoludów, da Ci to szansę na kolejny wątek fabularny, gdy powrócicie do Ghadugh.//
Jedyne topory w tej armii, to berdysze wykorzystywane przez Krasnoludy, używane przez nich również jako podpórki do strzelania z ciężkich kusz. Jak na krasnoludzki oręż przystało, były doskonałej jakości, o wiele lepszej niż Twoja dotychczasowa broń, jednak dostosowane były do ich krasnoludzkich właścicieli, więc były krótsze, co wymusi na Tobie zmianę stylu walki. -
//Hmmm, ok.//
Wziął jednego ze sobą i może kiedyś nim poćwiczy oraz się do niego przystosuje, ale to na pewno nie teraz.
– Te, a Ty czemu tak nienawidzisz tych małych kurwików? Mnie też wkurwiają i lubię sobie porozpierdalać krasnoludów, ale Ty wkurwiony jesteś zawsze, jak widzisz tych małych zjebów i widziałem teraz jak ich rozpierdalałeś podczas walki. -
- Aaa, kurwa. - machnął ręką, siadając na ziemi. Odpiął od pasa manierkę pełną jakiegoś alkoholu i pociągnął łyka, wręczając Ci naczynie. - Miał żem kurwa kiedyś jebitną fortecę, daleko w górach, w państwie kurdupli. Mój tatko się napierdalał o ten zamek, jego tatko też, także to jest kurwa moje! Ale ostatnio ciężko było o łupienie wioch albo karawan, także zeszlim z chłopakami z gór do Księstwa, a jak wrócilim, to jakiś wypierdek zajebał mi mój zameczek! Odbilim go, ale on wrócił, a z nim krasnoludzkie wojaki, jakieś jebitne potwory i skurwysyńskie ustrojstwa, co jak pierdolnęły, to kilkunastu moich zmiotło razem z murem, co go bronili. Zebrałem tyle chłopa, ile się dało, i spierdoliłem, znowu do Ghadugh, ale jak się tu dorobię, to wszystko przepierdolę na zapasy i wojaków, żeby znowu zająć zamczysko i dopaść tego pierdolonego pokurcza.
-
Złapał za manierkę i wypił z niej kilka dużych łyków, a potem mu ją oddał i usiadł na truchle.
– Skurwysyny jebane! – przeklął głośno. – Nim powrócimy do Ghadugh, możesz pogadać z orkami i im zaoferować robotę w odbiciu tego zamczyska. Trochę nas tu jest, a ja i Zawhdrug na pewno pomożemy, bo żem się tak wkurwił. -
- Tutaj i tak jest za mało, tu trzeba ze… - zaczął i przerwał, aby policzyć na palcach. Ostatecznie pokazał Ci pięć palców całej dłoni. - No, gdzieś tak tyle setek chłopa, żeby im najebać. I możem jeszcze jakieś Goblosy wziąć, bez ich machin i zwiadu to może nie pójść, bo tamten brodaty skurwiel to się pewnie już ładnie ufortyfikował, jak mnie nie było.
-
– Gdybym kurwa wiedział jak samemu uczyć się tej magii eeele… elektryczności, to bym kurwa rozjebał każdą twierdzę. A tak trzeba czytać te książeczki, myśleć, chujać, pizdać i chuj wie co jeszcze robić, aby wiedzieć jak mocniej pierdolnąć piorunem w wieśniaka. – westchnął i postrzelał kostkami palców. – Rozpierdoli się tych krasnoludzików wcześniej czy później.
-
- Myślał żem wcześniej, czy by nie wziąć trochę chłopa i pójść na służbę do Drowa, oni też ładnie się z Krasnalami napierdalają. Ale se odpuściłem, jak jeden taki, co tam z nimi był, wrócił do Ghadugh. Mówił, że ich z ośmiu chłopa było, a tylko on wrócił, bo tamci może i dobrze płacą za służbę i każdego Krasnala zabić pozwolą, tak jak się Ci podoba, ale jebańcy na pierwszą linię wysyłają, tak jak my Gobliny, bo oni bardziej wolą przepierdolić kasę na nas, niż samemu ginąć… Jebańcy. Dlatego samemu trzeba iść, dopóki kurduple mają przejebane, bo te Drowy ich tak ładnie napierdalają.
-
– Jebać kurwa Drowa. – napisał palcem na ziemi “JD”. – Jebać Drowa. – powiedział po napisaniu. – Chodź, pewnie za jakiś czas znowu te skurwiwije zaatakują i lepiej się na to przygotować.
-
Skinął głową i opuścił okolicę wioski, podobnie jak reszta Orków. Zostały tam tylko ograbione z broni i zbroi trupy najemników, pozostali Orkowie zabrali ciała swoich zmarłych, aby ponownie ułożyć dla nich rytualne stosy pogrzebowe, gdy przyjdzie na to pora. Teraz jednak zaczęto przygotowywać się do walki, nawet tacy zieloni debile, jak Wy, wiedzieli, że zabawa się skończyła i zaraz pojawią się inni najemnicy lub cesarskie wojsko, więc wystawiono warty, zaczęto ostrzyć i szykować broń, w tym nieliczne łuki, kusze i oszczepy, a także pętać razem jeńców, aby wykorzystać ich w charakterze żywych tarcz. Wszystkiemu przewodził Agrag, teraz rozumiałeś, że rzeczywiście mógł on być kiedyś jakimś górskim watażką, miał widoczny talent do rządzenia i organizowania, a inni Orkowie słuchali go bez szemrania.
- Ty to kurwa łebski Ork jesteś. - powiedział do Ciebie w przerwie pomiędzy wydawaniem poleceń, a opieprzaniem podwładnych. - Weź na kilku chłopaków i spróbuj przekraść się do jakiejś wiochy, co? My to chuja o tych ziemiach wiemy, a te chłopy to tu pewnie z dziada-pradziada mieszkają, także mogą nam coś powiedzieć o innych wiochach, miasteczkach, miastach, siłach wrogów i innych takich. Nie ma co dzielić naszych wojaków na dwie wiochy, ta jest dobrze umocniona, jak nie ściągną jakiegoś Maga albo głazociska to się możemy ładnie bronić, sprowadź no tylko kilka osób, najlepiej tak, żeby nikt nie zauważył. -
– Dobra, zbiorę kilku chłopa. Zawhdrug zostanie, bo on to silny jebaka jest i tutaj się przyda. Chociaż najpierw to ja bym wycisnął coś z tych wieśniaków, co tutaj siedzą związani. A jak jakiś nie będzie chciał gadać, to się zrobi tak samo jak z tym sołtysikiem.
-
- Chuja wiedzą, nie powiedzą, a jakby wiedzieli, to za bardzo zesrani są. Bierz chłopa i idź, bo tu korzenie na dobre zapuścim.
-
Zebrał pięciu chłopaków, ale nie za wielkich i tych, co w miarę ogarniają. Nie pójdzie przecież z wielkimi skurwielami przez las, których widać z daleka. Gdy ich zebrał, ruszył w kierunku, z którego przyszli ci najemnicy, ale nie szedł dróżkami, tylko przez las. Tak jest mądrzej.
-
Orkowie nie narzekali, woleli pójść gdzieś i tam się napierdalać, niż czekać, aż inni przyjdą do nich, żeby dać się zapierdolić. Dlatego maszerowali raźno i dość szybko, więc po niecałej godzinie dostrzegliście skraj lasu, a tam kolejną wioskę, dużo większą od tej, jaką napadliście, ale pozbawioną jakichkolwiek umocnień. Z tej odległości widzieliście zajętych swoją pracą chłopów, ale żadnych uzbrojonych strażników czy tym bardziej najemników.
-
Ten post został usunięty!
-
Ile jeszcze mniej więcej czasu do zmroku? I czy są jacyś chłopki, którzy są z dala od zabudowań?
-
Do zmroku pozostało jeszcze wiele godzin, zbyt dużo czasu, żeby go przeczekać, zwłaszcza że i tamci, którzy zostali, i ci, co Ci towarzyszą, rwą się do walki czy innej akcji, gdy rozkażesz im zostać tutaj i siedzieć na dupach kilka godzin, to w końcu któryś sam poleci na pohybel skurwesynom i cały plan strzeli w łeb.
Najdalej od wioski byli chłopi pracujący w polu, ale było ich zbyt wielu, aby pochwycić wszystkich, a Wy byliście zbyt wielcy, żeby niepostrzeżenie zakraść się zbożem i złapać któregoś z nich. Nie oznacza to, że nie możecie tego zrobić, ale w ten sposób zaalarmujecie całą wiochę i wieść o Waszym przybyciu obiegnie całe hrabstwo jeszcze szybciej.