Sugestie, czyli temat organizacyjny
-
Jak w nazwie, ten temat ma służyć zebraniu wszystkich Waszych pomysłów w jedno miejsce, aby nie szukać ich na Czacie czy prywatnych wiadomościach. Możecie tu zaproponować niemalże wszystko, od nowych rodzajów Magii, przez kolejne potworki do Bestiariusza, na NPC do Galerii i lokacjach skończywszy.
-
Dodanie rubryki “Wiek” do wzoru Karty Postaci
-
Dobra, teraz zjebałem. Poprawione.
-
Jeszcze płeć i będziesz miał z głowy
-
Są tylko dwie, a mam tu raczej na tyle ogarniętych graczy, żebym nie musiał zaglądać ich postaciom między nogi, więc dopóki nie pojawią się jakieś cholerne trapy, ta rubryka jest zbędna, tak było w założeniu.
-
~~**A może dodasz też to do kp, by można było skopiować już od razu z kodem?**~~
-
A jak to się robi?
-
p ``` p
-
To trzeba dodać, ale bez tych “p”.
-
@Kubeł1001 napisał w Sugestie, czyli temat organizacyjny:
A jak to się robi?
Tam w tym pasku na górze jest oznaczony </> jako coś takiego :v
-
Gotowe, Wy leniwe gnojki.
-
Magia imaginacyjna - Magia stworzona z połączenia szamanizmu i magii światła bądź mroku. Narzuca ona wizję maga na innych, powodując że istota widzi i słyszy rzeczy nieistniejące, mające miejsce jedynie w wyobraźni maga. Stworzona ona została przez maga zafascynowanego magią zielonoskórych szamanów, chcąc osiągnąć te same efekty co ich przyzwanie przodków za pomocą znanych mu magii. Magia ta nie ma podłoża fizycznego i jedyne czego wymaga to stosownej dawki mocy i wyobrażenia danego efektu. Za pomocą wiary i wyobraźni mag może widzieć dany przedmiot bądź istotę. Im większy obszar tym więcej mocy, i tym więcej detali potrzebne jest do zmaterializowania danego efektu. W wypadku jeśli detale nie będą idealne a ktoś to zauważy iluzja zacznie słabnąć aż do kompletnego jej zniszczenia, im inteligentniejsza i spostrzegawcza jest istota, tym mniej błędów wytrzymuję iluzja. Może ona zostać użyta zarówno jako pomoc jak i przeszkoda. Do użycia wymagana jest co najmniej podstawowa wiedza na temat magii mroku bądź światła. W rękach mistrza może nawet zabić przez zbyt realne reakcję mózgu.
-
No jest to w zasadzie wyjęcie sztuczek myślowych z Magii Światła czy Mroku i zrobienie z tego osobnych arkanów, ale niech będzie. Ogółem w moich grupach jest taka zasada, że jak chcesz coś dodać, to tworzysz pełny, gotowy opis, bo skoro to Twoja sugestia, to ja nie zamierzam jej opisywać. Także zrób na spokojnie opis tej Magii, choćby przekształcając ździebko ten swój post, a ja pewnie w dzień ją dodam.
-
Jest
-
Akceptuję, później wpiszę, a Ty możesz zabierać się już za postać.