Chat
- 
Wyślij ktoś wersję w lepszej jakości na priv 
 bulorwas#9524 discord
- 
Najprawdopodobniej Bzdurek ciągle nie dodał Nazarisa na Discordzie. 
 Proszę to zrobić, to twój jedyny dostęp do Skarbca.
- 
Kurwa mać, aż 7 z 15 państw na chwilę obecną ma stał jako surowiec specjalny :V. Mam nadzieję że jednak będą te boty, bo inflacja surowca specjalnego w tym sezonie to ostatnia rzecz jaką bym chciał :V 
- 
Kurwa 17 z 20 botów ma stal jako surowiec specjalny :V 
- 
Ten post został usunięty!
- 
W kij tania stal, niby stonks bo dużo potrzebuję, ale nie stonks bo dużo na niej nie będę zarabiał… 
- 
Tylko że właśnie nie potrzebujesz. Tylko drewno ma specjalne właściwości, bo zawsze jest potrzebne do budowy okrętów. Wszystkie inne rodzaje jednostek wymagają dowolnego surowca specjalnego. Nawet gdybyś robił stalowe golemy, a twoim surowcem specjalnym byłaby żywność, to i tak by kosztowały żywność :V 
 W wyborze surowca chodzi bardziej o to by miał sens roleplayowy
- 
@Gulasz86 
 Fortyfkacje potrzebują z reguły kamienia, a armaty stali 
- 
to ja czekam aż jeden gracz ustawi się na mapie i npc wylądują również i mogę brać się za kolejne memy. 
- 
O matko, ale żeś dodupił ;-; 
 Mapie*
 Mapię nawet podkreśla :v
- 
Dziękuję za poprawę będę o tym pamiętał kiedy przyjadę na twoją wyspę by ci poprawić te krzywe miecze które masz. :V 
- 
Surowce specjalne: 
 Drewno - 2
 Stal - 7
 Żywność - 3
 Kamień - 3
 U graczy.
 Dlatego dodałem 17 Botów, by zbalansować surowce specjalne, przez co każdego jest po 8.
 Boty mają:
 Drewno - 6
 Stal - 1
 Żywność - 5
 Kamień - 5Można też surowce znaleźć na białych prowincjach. Jest po 1 z każdego : ) 
- 
mmm najs, dobre; takie zbalansowane 
- 
Termin I Tury przypada dzisiaj, ale nie wiem, czy dam radę. Pracować nad nią będę, ale w razie czego zaczniecie wszyscy jutro. 
 Dzisiaj z pewnością jednak uaktywni się Nazaris na Discordzie, który doda wam Skarbce.
- 
Ja bym wprowadził zasadę, że wspólna granica też daje jakieś podstawowe informacje. Np. jaka rasa to gówno zamieszkuje 
- 
Oczywiście. 
- 
Ogólnie uzyskujecie ze zwiadem dostęp do trzech informacji: 
 - Krótki opis państwa.
 - Zalety.
 - Wady.Warto jednak chociażby patrolować granicę, by chociaż do 1 informacji się zbliżyć  
- 
Mała prośba ze strony GMa. 
 Zapewne na Discordzie mogą powstać tajne stronnictwa pomiędzy graczami, w których wspólnie będziecie starali się kogoś wykluczyć z gry.
 Jeżeli możecie, to mnie do nich dodajcie (Vadera, nie Nazarisa), lubię na to patrzeć 
- 
Vader nie wiedział nic o tajnych sojuszach w Nazarisie. 
- 
jebać pis