Karta Postaci
-
Ten post został usunięty!
-
-
WIP
Imię: Dilit
Nazwisko: -
Rasa: Mroczny Elf
Pseudonim: Przedstawia się jako “Sztywny”.
Charakter: W grze!
Towarzysz:
Majątek + nieruchomośc: O
Historia:
Umiejętności:- Nekromancja na poziomie podstawowym, ale chce zajść dalej.
- Potrafi się wspinać po drzewach, budynkach, ścianach i po innych pionowych zabudowaniach.
- Potrafi się również skradać.
Wady:
- Boi się ognia, więc nauczenie się Magii Ognia odpada.
- Nie jest silny.
- Brakuje mu serdecznego oraz środkowego palca u lewej dłoni. Tak, wina poparzenia.
Specyfikacje:
• Poparzona skóra
Zawód:
Ekwipunek:Wygląd:
Ubranie: -
-
Imię: Grimm
Nazwisko: Kingheart
Rasa: Nadczłowiek
Pseudonim: Król koszmaru
Charakter: W grze
Towarzysze: Brumm
Zawarł pakt z dość rzadkiego powodu, mianowicie chciał grać muzykę najlepiej spośród wszystkich na świecie. Demon dał lepsze umiejętności gry i magię dźwięku, ale Brumm musi podróżować z Grimm’em i resztą oraz czasami kogoś zabić dźwiękiem. Jest lojalny i gra na swoim akordeonie kiedy tylko ma okazję, jest mało mówmy.
Divine
Elfka która podpisała umowę z demonem, a jakże, dla magii i nieśmiertelności. Wygląda bardziej na mrocznego elfa, czyli czarne, lekko czerwone oczy i wyższy wzrost, jest mistrzynią magii dusz i to ona składa ofiary Sercu koszmaru. Jest niezwykle rozmowna i ciągle eksperymentuje z duszamiBretta
Ludzka kobieta którą demon skusił wiedzą oraz ochroną. Jest alchemiczką i została wygnana z jakiegoś miasta za sprzedanie komuś trucizny zamiast eliksiru życia. W trupie Grimm’a tworzy głównie specyfiki wzmacniające magię snu.To chyba wszyscy z ważniejszych, jest jeszcze dwóch akrobatów oraz połykacz mieczy którzy są przykrywką na czas dnia
Majątek + nieruchomości: 2 000 sztuk złota, Namiot cyrkowy i 4 konie oraz powozy
Historia:
“The expanse of dream in past was split,
One realm now must stay apart,
Darkest reaches, beating red,
Terror of sleep. The Nightmare’s Heart.”
“Dance and die and live forever,
Silent voices shout and sing,
Stand before the Troupe’s dark heart,
Burn away the Nightmare King.”“A spark of red lights darkest dream,
Scarlet nightmares bright and wild,
Visions dance and flames do speak,
Burn the father, feed the child.”“Shadows dream of endless fire,
Flames devour and embers swoop,
One will light the Nightmare Lantern,
Call and serve in Grimm’s dread Troupe.”Są to wiersze o Królu Koszmarów, a raczej o osobach które podpisały kontrakt z dość ekscentrycznym demonem zwanym Sercem koszmaru.
Temu demonowi zależy tylko na chaosie, koszmarach no i może od czasu do czasu na duszach.Grimm pierwszy raz magii snu użył przypadkiem, nieświadomie, w wieku 6 lat. Potem wchodził do cudzych snów coraz częściej, aż zainteresował się nim demon dość dziwny nawet jak na plugawy wymiar. W wieku 16 lat kiedy znalazł się we śnie swojego sąsiada spotkał się z ów demonem. Dostał propozycję, nieśmiertelność i rozwinięcie zdolności magicznych w zamian za służbę demonowi i sianie chaosu jako mistrz trupy oraz okazjonalne ofiary. Demon na odpowiedź długo czekać nie musiał. Grimm udał się tam gdzie wskazał mu demon, założył maskę oraz szatę i wyjechał ze swojej wsi prowadzić Trupę Koszmarów. Wrócił dopiero po pięćdziesięciu latach sprowadzając na nią szaleństwo uwalniając istoty ze snów i poświęcając dusze reszty wioski Sercu Koszmaru.
Umiejętności:
-Szybszy, silniejszy i mądrzejszy od zwykłej osoby czyli podstawowy zestaw Nadczłowieka
-Czyta i pisze
-Nie starzeje się
-Całkiem nieźle rzuca nożami
-Demon pomógł mu się rozwinąć w magii snu więc ma w tym wręcz arcymistrzowskie zdolności
Wady:
-Jeśli nie będzie wykonywał swojego zadania to zginie albo bardzo szybko albo bardzo boleśnie
-Nie potrafi walczyć żadną bronią ani strzelać
Specyfikacje: Brak
Zawód: Mistrz Trupy, musi jeździć od wsi do wsi, od miasta do miasta, siejąc szaleństwo przez sny i uwalniając do prawdziwego świata istoty z koszmarów.
Ekwipunek:
-6 noży do rzucania
-Specyfik Bretty pozwalający na łączenie snów wielu osób i dość daleki zasięg magii snu
-Prowiant na trzy dni który składa się głównie z suszonych owadów
-Woda też na trzy dni
Wygląd: Wygląda jak dosyć młoda blada osoba z kruczo czarnymi długimi włosami. Jest dosyć wysoki na “człowieka” a kolor oczu to coś pomiędzy różowym a jasnym czerwonym
Ubranie:
-Wzmocniona skórą szata w kolorze szaro-niebieskim i ciemno czerwonym od środka
-Biała maska z czarnymi liniami wzdłuż oczu (dwie linie idące od góry do dołu prze oczy)Tutaj jest mniej więcej wygląd maski i stroju
-
To jest gotowe?
-
Jak bardzo upośledzony jestem?
-
To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Skończyłeś czy nie?
-
Gorzej nie zrobię, tak.
-
Poprawiłeś pogrubienie tekstu bez mojego napomnienia, to już plus, ale i tak jest kilka rzeczy, które musisz poprawić, przede wszystkim rozpisać lepiej towarzyszy. Popraw historię w całości, sam pomysł na postać bardzo mi się podoba, ale rozpisz wszystko na zasadzie, właśnie, historii, a nie krótkich zdań i jakiegoś tekstu. Opisz też lepiej cały wątek związany z trupą i w ogóle. Kosmetycznie mógłbyś też poprawić wygląd, ubiór i ekwipunek, ale to aż tak ważne nie jest.
-
Chyba już, ale nie znam lokacji w grze
-
Lokacji jest od cholery, niemalże każdy otwarty i niepodpięty temat to jakieś miejsce mniej lub bardziej warte uwagi, a pierwszy post w temacie to jego opis. Zapoznaj się i wystartuj gdzieś pierwszym postem. Historia dalej kusa, ale niech już będzie. Powiedz tylko, czy akrobaci i połykacz mieczy wiedzą o tym, kim naprawdę jest reszta cyrkowej gromadki, czy może niekoniecznie?
-
Wiedzą, bo reszta też jakoś występuje.
Brumm (nie wiem skąd wziąłem to imię) może grać na akordeonie a dźwięk będzie i tak np. orkiestry smyczkowej, Grimm może rzucać nożami a Divine i Bretta już różnie. -
No to akceptuję. Wybierz lokację i zacznij w pierwszym poście.
-
Imię: Aiden Kadir
Nazwisko: Altenburg
Rasa: Elf
Pseudonim często używa drugiego imienia i fałszywego nazwiska Ferrum
Charakter w grze
Wiek 97 lat
Towarzysz brak
Majątek + nieruchomości- 3 tys. sztuk złota - własne oszczędności za które ma nadzieję kupić w Kasuss niewolnika
- pokój w siedzibie gildii
- Altenburgowie pokrywają koszty edukacji, ale transakcje są dokonywane między nimi, a uczelnią - Aiden nigdy nawet nie zobaczy tych pieniędzy
Historia:
Aiden pochodzi z warstwy Elfickiej Magnaterii Zielonego Klejnotu, co miało ogromny wpływ na to jak wyglądało jego dzieciństwo, w którym zdecydowanie brakowało kontaktu z rówieśnikami.
Przez większość swojego życia był poddawany zabiegom nauczania domowego. Oprócz podstaw torturowano go także poprawną wymową, grą na pianinie i innymi niepotrzebnymi rzeczami, które wpaja się dzieciom z dobrych domów.
Na szczęście uczono go także magii wiatru i leczenia, oraz szermierki.
Środowisko to, a raczej jego liczne zakazy i nakazy, nie odpowiadały Aidenowi, dlatego poprosił o zgodę na opuszczenie Księstwa Elfów i rozpoczęcie nauki w Verdeńskiej Gildii Magów w celu przyszłego zajęcia miejsca w radzie. Z racji wpływów jakie przyniosłoby to rodowi Altenburg szybko udzielono mu zgody i przyznano konieczne środki.
Aidan udał się więc do Gildii, gdzie podniósł swój poziom magii wiatru z początkującego na zaawansowany. Przez cały czas trwania nauki pracował on także jako uzdrowiciel w klinice, w pobliskim Hammer.
Obecnie udał się na poszukiwanie przygód, zanim powróci do szkoły, by ukończyć mistrzowskie studia magii wiatru i leczenia (i rozpocznie walkę o miejsce w radzie).
Marzeniem elfa jest zobaczenie tak dużej części Verden, jak to możliwe, a następnie ukończenie magii wiatru w Szkole Białoskrzydłych.
Obecnie wyrusza w drogę do Kasuss, jako wynajęty mag pomocniczego oddziału Paladynów wysyłanego z Hammer.
Umiejętności:- Opanował magie leczenia i wiatru w stopniu zaawansowanym
- potrafi skradać się bezgłośnie po zamkowych pokojach
- jest ogólnie wykształcony
- gra na pianinie
- potrafi skłamać prosto w oczy i nawet nie mrugnąć
Wady:
- jest pozbawiony podstawowych umiejętności jak pranie i gotowanie
- świat w którym dorastał był nieco inny od tego, aspekty takie jak niewolnictwo wciąż są dla niego czymś niezrozumiałym, a kontakty międzyludzkie czasami go przerastają
- o poziomie jego umiejętności szermierczych świadczy fakt, iż nauczyciel owego przedmiotu na zakończenie nauki doradził mu by w razie ewentualnego starcia porzucił miecz jako zbędny balast i uciekał
- nie potrafi pływać
Specyfikacje brak
Rodzina
Bogata i arystokratyczna. Zamieszkuje głównie stolicę Księstwa Elfów. Bywają dość kontrolujący… dlatego Aiden nie zamierza wracać do Zielonego Klejnotu.
Altenburgowie działają jak sprawna organizacja przestępcza walcząca o władzę, na jej czele stoi głowa rodziny i nestorzy rodu.
Kiedy opuszczał dom funkcję tę pełniła jeszcze ciocia Agnes.
Agnes Altenburg to dusza towarzystwa i prawdziwa dama, a w domowym zaciszu także osoba, której emocje i sumienie zastąpiła zimna kalkulacja. Słynie z tego, że podobno sama “tworzy” swoich zabójców i straż przyboczną w posiadłości poza granicami kraju z zakupionych tam niewolników.Zawód mag do wynajęcia
Ekwipunek- laska umożliwiająca mu latanie z pomocą magii powietrza*
- torba
- nóż
- woda i sucharki
- słoiczek z owsianką na dzisiaj
- niewielki podręcznik do magii leczenia skupiający się na leczeniu pryszczy, grzybic, wysypek, usuwaniu blizn i reszcie obrzydliwej dermatologii
- sakiewka
- kufer podróżny z ubraniami
Wygląd
+szpiczaste uszy
Ubranie
(patrz wygląd.)
Aiden nie obnosi się z swoim statusem społecznym.
Zazwyczaj ubiera prostą koszulę, lub sweterek i spodnie.
(Mogę ten płaszczyk?)*Co do laski przeczytałem o “lotniach” w enklawie magów powietrza i chodziło mi o coś takigo jak ta Avatara.
-
Skojarzenia z Avatarem są jak najbardziej słuszne, to na świątyniach Magów Powietrza wzorowałem się tworząc tamten temat. Karta dobra, zmień tylko wygląd na jakiś typowy dla Elfa i będzie okej.
-
“długie włosy i szpiczaste uszy”?
zmieniłem art i dodałem dopisek o uszach.
…
dodałem też ten płaszczyk w ubraniach… -
@Kubeł1001 napisał w Karta Postaci:
Skojarzenia z Avatarem są jak najbardziej słuszne, to na świątyniach Magów Powietrza wzorowałem się tworząc tamten temat.
Czyżby Kubuś Fatalista znał, a może i lubił serię Avatar?
-
Jeśli piszesz, że postać jest Elfem, to powinna raczej wyglądać jak Elf, ale okej. Akceptuję, wybierz sobie lokację startową i zacznij tam pierwszym postem.
I tak, Radio, zna i lubi, nie licząc ostatnich sezonów Legendy Korry, których nie oglądał. A tak przynajmniej wieść gminna niesie. -
Dobrze wiedzieć, bardzo dobrze wiedzieć.