Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Brak skórki)
  • Brak skórki
Zwiń
Logo

Wieloświat

1. Strona Główna
  2. Elarid
  3. Czat

Czat

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Elarid
9.3k Posty 40 Uczestników 46.5k Wyświetlenia
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • ? Niedostępny
    ? Niedostępny
    Dawny użytkownik
    napisał ostatnio edytowany przez

W życiu tak niemiłych ludzi nie spotkałem i próbujących się wywyższać bo dłużej tu są niż inni

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    • ? Niedostępny
      ? Niedostępny
      Dawny użytkownik

Nie dziwię się że ta strona ma mało użytkowników na byle serwerze discorda lepiej traktują człowieka

• ? Niedostępny
        ? Niedostępny
        Dawny użytkownik

Żegnam

• MaxwellM Niedostępny
          MaxwellM Niedostępny
          Maxwell Miasto Nieszczęść Wiek Pary

Jestem ciekaw czy Kuba to przewidział i dlatego nic nie robił.

Nawet kiedy pada, to gwiazdy wcale nie znikają ze świata. Nadal lśnią za deszczowymi chmurami. Dlatego… zwieję wszystkie chmury, które pokrywają twoje niebo.

Kubeł1001K 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
          • ? Niedostępny
            ? Niedostępny
            Dawny użytkownik

Też chciałbym swoje napisać.
            Jeżeli o mnie chodzi to nie związuję z tą stroną długiej przyszłości. Jestem tu z ciekawości

Wszystko co tu się znajduje to w połowie jest nieżywe od dwóch-trzech lat, w drugiej porzucone przez twórców, a to co zostało ma niską aktywność. Widzę tu może z dwe gry aktywne, gdzie i tak pojawia się mała ilość wiadomości w porównaniu do tego co widzę codziennie na discordzie
            Gry nie są specjalnie autorskie. Wszedłem na fantasy tworzone przez tutejszego właściciela i właściwie były takie same. Krasnoludy podziemna rasa, elfy leśna rasa, orkowie barbarzyńcy, mroczne elfy zdradliwe, ludzie stalowi od gryfów, wampiry nekromanci.
            Ciężko przez pryzmat tego ocenić stronę pozytywnie, a portal nie ma dużej bazy graczy. Założę się, że gdyby ktoś nowy zdecydowałby się na stworzenie czegoś nowatorskiego to tutaj spotkałby się z zerowym odzewem.
            Przypływ aktywności, który widać w porównaniu do rejestrowania się kont przez ostatni rok, co widać w zakładce użytkownicy, i reakcji użytkowników na discordzie, jest chwilowy.
            W moim odczuciu nie ma tu tego czegoś, co miałoby zatrzymać na dłużej. Jest grono stałych użytkowników, mała ilość graczy, duży bałagan na portalu. Niby ludzie wydają się mili, ale nic oprócz tego.
            Każdy ma swój wątek i mało jest interakcji między postaciami poszczególnych pbfów chyba, że steruje się państwem.

• Kubeł1001K Niedostępny
              Kubeł1001K Niedostępny
              Kubeł1001 Elarid
              odpowiedział Maxwell o ostatnio edytowany przez

@maxwell napisał w Czat:

Jestem ciekaw czy Kuba to przewidział i dlatego nic nie robił.

Nie, takiego zachowania nie przewidziałem i nie zrobiłem nowemu na złość z tym, że nie dostał torby, bardziej szedłem już utartym schematem, bo skoro psy wcześniej spanikowały, to nie ma powodu sądzić, żeby teraz coś im się przestawiło i pobiegły zabrać Olbrzymowi torbę ze złotem. Generalnie szkoda, że tak wyszło, bo raczej poszedłbym mu na rękę i znalazłby w mieście jakieś zadanie, które opierałoby się na typowej rąbance i mógłby się odkuć.

• MaxwellM Niedostępny
                MaxwellM Niedostępny
                Maxwell Miasto Nieszczęść Wiek Pary

Znaczy, ja stricte do czatu i ignorowania jego spamu, bo nic z tym nie zrobiłeś i sam usunął konto. W takim sensie przewidzenie i nic nierobienie :V

Nawet kiedy pada, to gwiazdy wcale nie znikają ze świata. Nadal lśnią za deszczowymi chmurami. Dlatego… zwieję wszystkie chmury, które pokrywają twoje niebo.

• ? Niedostępny
                  ? Niedostępny
                  Dawny użytkownik

Według mnie i tak byłeś cierpliwy.

• Kubeł1001K Niedostępny
                    Kubeł1001K Niedostępny
                    Kubeł1001 Elarid
                    odpowiedział Dawny użytkownik o ostatnio edytowany przez

@jhinhaza napisał w Czat:

Też chciałbym swoje napisać.
                    Jeżeli o mnie chodzi to nie związuję z tą stroną długiej przyszłości. Jestem tu z ciekawości

Wszystko co tu się znajduje to w połowie jest nieżywe od dwóch-trzech lat, w drugiej porzucone przez twórców, a to co zostało ma niską aktywność. Widzę tu może z dwe gry aktywne, gdzie i tak pojawia się mała ilość wiadomości w porównaniu do tego co widzę codziennie na discordzie
                    Gry nie są specjalnie autorskie. Wszedłem na fantasy tworzone przez tutejszego właściciela i właściwie były takie same. Krasnoludy podziemna rasa, elfy leśna rasa, orkowie barbarzyńcy, mroczne elfy zdradliwe, ludzie stalowi od gryfów, wampiry nekromanci.
                    Ciężko przez pryzmat tego ocenić stronę pozytywnie, a portal nie ma dużej bazy graczy. Założę się, że gdyby ktoś nowy zdecydowałby się na stworzenie czegoś nowatorskiego to tutaj spotkałby się z zerowym odzewem.
                    Przypływ aktywności, który widać w porównaniu do rejestrowania się kont przez ostatni rok, co widać w zakładce użytkownicy, i reakcji użytkowników na discordzie, jest chwilowy.
                    W moim odczuciu nie ma tu tego czegoś, co miałoby zatrzymać na dłużej. Jest grono stałych użytkowników, mała ilość graczy, duży bałagan na portalu. Niby ludzie wydają się mili, ale nic oprócz tego.
                    Każdy ma swój wątek i mało jest interakcji między postaciami poszczególnych pbfów chyba, że steruje się państwem.

Co do martwych grup to ja wychodzę z założenia, że jeśli mam jednego aktywnego gracza na grupie, to jak najbardziej będę mu odpisywać. Tak, ten PBF nie jest zbytnio autorski, wiem to i mnie to boli, ale na swoją obronę mogę mieć tylko to, że stworzyłem go prawie sześć lat temu (4 listopada kolejna rocznica), wtedy niewiele ogarniałem, mówiąc ogólnie, i początkowo PBF był chamską zrzynką z różnych uniwersów fantasy. Z biegiem lat starałem się to zmieniać, tworzyć coraz więcej treści opartych o własne pomysły, ale rdzenia samej grupy już zmienić nie mogłem, bo powstał na początku i musiałem się do niego dostosować. Jakbyś szukał mniej typowych PBF’ów fantasy to ze swoich grup polecam Mroczne Czasy i Quogliotan, które stworzyłem dużo później niż Elarid. Moim zdaniem dziś ciężko uniknąć powtarzalności w fantasy i nie tylko, ale tam starałem się już jak najwięcej dać od siebie. Poza tymi PBF’ami, na Wieloświecie jest też wiele innych, które są mniej ortodoksyjne niż Elarid.
                    Zależnie co rozumiesz przez nowatorskie, ja pewnie byłbym zainteresowany, chyba że nie byłaby to w ogóle moja bajka, bo nie znam się i nie interesuję wszystkim, ale na pewno nie skreśliłbym tego na start, nie wiem jak reszta. No i przechodząc do interakcji graczy, jestem otwarty na takową, w historii grupy wiele było wątków prowadzonych przez dwóch graczy, czasem przez więcej, typu trzech czy czterech. Ale jak słusznie zauważyłeś, mała ilość użytkowników sprawia, że przeważnie nie ma z kim przeprowadzić takiej fabuły i razem pograć, co staram się jak najlepiej zrekompensować postaciami niezależnymi i fabułą samą w sobie, ale wiem, że to nie wszystko. Tak czy siak, gdybyś był zainteresowany takim wątkiem to wystarczy mnie o tym uprzedzić i dogadać się z graczem, z którym chciałbyś kooperować i gotowe.

• Kubeł1001K Niedostępny
                      Kubeł1001K Niedostępny
                      Kubeł1001 Elarid
                      odpowiedział Maxwell o ostatnio edytowany przez

@maxwell napisał w Czat:

Znaczy, ja stricte do czatu i ignorowania jego spamu, bo nic z tym nie zrobiłeś i sam usunął konto. W takim sensie przewidzenie i nic nierobienie :V

A, to. Wczoraj wbiłem dość późno i nie miałem ochoty na żadne kasowanie, a później wyszło, jak wyszło. Chociaż nie wiem, czy usuwałbym wszystko, bo jednak nie jestem fanem kasowania odpisów graczy, wychodzą z tego czasem nieciekawe sytuacje.

• Kubeł1001K Niedostępny
                        Kubeł1001K Niedostępny
                        Kubeł1001 Elarid
                        odpowiedział Dawny użytkownik o ostatnio edytowany przez

@tacowarrior napisał w Czat:

Według mnie i tak byłeś cierpliwy.

Lata praktyki, na Jeja nie byłem i jak czasem czegoś szukam i widzę swoje odzywki i reakcje do graczy to mi głupio.

• ? Niedostępny
                          ? Niedostępny
                          Dawny użytkownik

Znajdzie się osoba chętna na wspólne granie? Może fabuła.

• Kubeł1001K Niedostępny
                            Kubeł1001K Niedostępny
                            Kubeł1001 Elarid

To ja tylko uprzedzę, że jeśli ktoś byłby zainteresowany, to możesz dołączyć do istniejącej już postaci, nie wymagam od nikogo tworzenia nowej, choć jeśli chce, to proszę bardzo. Ale gdybyś jednak chciał dołączyć do postaci, która już trochę pograła, to zanim zaczniesz dopytaj jeszcze jej autora o to, co się z nią działo do tej pory, żeby nie wyszły jakieś dziwne akcje.

• AnthropophagusA Niedostępny
                              AnthropophagusA Niedostępny
                              Anthropophagus Terrible stench Soviet Dust

Moje dwie postacie są chętne na współpracę, ale to zależy od Kuby co on planuje wobec nich. @JHINHAZA zobacz sobie tematy Dzikie Pogranicze i Hrabstwo Nagren i przeczytaj sobie, co się tam dzieje. Jeżeli jesteś chętny/a to zapraszam.

Breathing slowly, mechanical heartbeat
                              Losing contact with the living

• Kubeł1001K Niedostępny
                                Kubeł1001K Niedostępny
                                Kubeł1001 Elarid

W mojej opinii Dzikie Pogranicze tak średnio, bo raczej szlachcic nie nająłby jej do pracy, tak jak najął twoją postać. Już prędzej Hrabstwo Nagren.

• ? Niedostępny
                                  ? Niedostępny
                                  Dawny użytkownik
                                  napisał ostatnio edytowany przez Dawny użytkownik

Chętnie. Czytałem Hrabstwo i grasz tam orkiem? Mögłbym się jakoś wkręcić fabularnie tam? @Kubeł1001

• Kubeł1001K Niedostępny
                                    Kubeł1001K Niedostępny
                                    Kubeł1001 Elarid

Tak jak mówiłem, prędzej tam niż na Dzikim Pograniczu. Ja widziałbym to tak, że twoja postać wędrowała sobie ze swoją drzewną świtą lasami hrabstwa i zauważyła większy ruch niż zwykle, w sensie kolumny żołnierzy, uciekających chłopów, gońców na koniach i tak dalej. A podczas wędrówki natrafiłaby na wioskę, którą okupują Orkowie, w tym postać Zohana. I wtedy jakoś fabuła by się potoczyła. Oczywiście to tylko moja sugestia, zaakceptuję każdy twój pomysł, o ile będzie się trzymać kupy i nie będzie to coś na zasadzie, że już w pierwszym poście twoja postać zauważa wioskę pełną Orków i idzie z nimi pogadać.

• ? Niedostępny
                                      ? Niedostępny
                                      Dawny użytkownik

Hej

• ? Niedostępny
                                        ? Niedostępny
                                        Dawny użytkownik

Siema

• RadiotelegrafistaR Niedostępny
                                          RadiotelegrafistaR Niedostępny
                                          Radiotelegrafista Metro 2035
                                          odpowiedział Kubeł1001 o ostatnio edytowany przez

@kubeł1001 napisał w Czat:

@radiotelegrafista napisał w Czat:

@kubeł1001 napisał w Czat:

Ze wszystkich bodajże dwudziestu lub więcej postaci, które masz, dałeś mu akurat Niziołka?

Kube, za ile będziesz sprzedawał wejściówki na tą walkę?

Dla ciebie? Minimum dwa odpisy każdą postacią w Elarid w tygodniu.

Kuba, kurdebele, gdzie są moje wejściówki?

"I am who I am, Simon. I can't give you more than that. "

Samantha "The Cat" (Infinity Train)

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.
                                          • Pierwszy post
                                            Ostatni post
                                          0
                                          • Kategorie
                                          • Ostatnie
                                          • Użytkownicy
                                          • Grupy