Portfolio
-
Dark_Dante Wrogie niebo Legion Dusz [Dark Dante] Stalowa Wola Zgniły świt ostatnio edytowany przez Dark_Dante
Zapisuję tutaj ogólny podgląd na moje sprawy w Wieloświecie, żeby mi się to nie pałętało po komputerze i telefonie.
Jakbym otwierał nowe PBF’y czy cokolwiek innego robił, zapewne najpierw będę tutaj ogłaszał. Osoby jakkolwiek ze mną związane prosiłbym o obserwowanie wątku.Pod projektami proszę się zgłaszać do naboru, przy odpowiedniej ilości osób będę widział, czy jest sens to realizować. Możliwe, że będę do części PBF’ów szukać osób wspomagających rozgrywkę czy samych GM’ów, samemu ograniczając się tylko do gry w wykreowanym przez siebie świecie.
Na chwilę obecną sprawy wyglądają tak:
ISTNIEJĄCE-
Nowe Detroit
- Pomysł;
- Pomoc w pracach;
- Obecnie jedynie uczestnictwo w grze; -
Fronty Nowego Świata
- Uczestnictwo;
- Grupa umarła; -
Legion Dusz
- Pomysł;
- Opracowanie;
- Prowadzenie gry; -
Uniwersum Metro 2035∶ Posmak Przeszłości
- Uczestnictwo w grze; -
S.T.A.L.K.E.R.∶ Gniew z Północy
- Utworzenie postaci;
- Grupa umarła; -
Wrogie Niebo
- Pomysł;
- Realizacja;
- Prowadzenie gry; -
Kazamata XIII
- Uczestnictwo w grze;
- Postać została zgubiona pomiędzy tematami; -
Market-Garden
- Pomysł;
- Realizacja;
- Prowadzenie gry; -
Zgniły świt
- Pomysł;
- Realizacja;
- Prowadzenie gry
PLANOWANE
-
ONZ
- Pomysł;
- Realizacja;
- Istniejące na jeja, możliwe plany przeniesienia z wyzerowaniem konta;
- Porozumienie w kwestii przebudowy;
- Otwarty nabór; -
Fallout
- Pomysł;
- Rozpoczęcie prac konserwacyjnych poza Wieloświatem;
- Otwarty nabór; -
Total War: S.T.A.L.K.E.R.
- Pomysł;
- Realizacja;
- Stary projekt na jeja; możliwość przeniesienia z wyzerowaniem konta;
- Otwarty nabór; -
Mass Effect 3 FPS
- Pomysł;
- Realizacja;
- Możliwość przeniesienia z jeja i wyzerowanie konta;
- Otwarty nabór; -
Mass Effect Turowa
- Pomysł;
- Rozpoczęcie wojny ze Żniwiarzami, zajęcie jednego z istniejących państw i walka z okupantem;
- Pewna losowość w kwestii poczynań Sheparda, możliwe doprowadzenie do zniszczenia sił Młota;
- Nabór otwarty; -
Metro 2033
- Pomysł;
- Strategia turowa sprzed wędrówki Artema;
- Raczej swoboda działania;
- Nabór otwarty; -
Kwestia ceny
- Pomysł;
- Gra strategiczna polegająca na operowaniu przedsiębiorstwem i produkcją, by podbić rynek. Możliwe będą gry na giełdzie, wrogie przejęcia, szpiegostwo korporacyjne i tym podobne;
- Otwarty nabór; -
Projekt X
- Pomysł;
- Sama gra opierająca się na głównym motywie książki “Siedem śmierci Evelyn Hardcastle” Stuart Turton;
- Otwarty nabór; -
Projekt Y
- Pomysł;
- Strategia turowa ze sztywną mechaniką, posiadam sam zarys rozgrywki, w przypadku pozytywnego odzewu do ustalenia realia oraz wiele innych kwestii;
- Otwarty nabór;
W przypadku pytań co do konkretnych projektów, gotowych bądź w różnych fazach prac, najlepiej piszcie tutaj, żebym maił wszystko w jednym miejscu.
-
-
Wrogie Niebo przeszło z etapu planowania, do postawienia grupy. Gra się rozpoczęła.
-
Rozpoczynam prace nad strategią turową Mass Effect 3, na razie będzie to w fazie projektu zamkniętego, z czasem postawię grupę, którą będę regularnie aktualizował. Od razu przyjmuję chętnych.
-
Geth ftw.
-
Dante, coś ci szczerze powiem. Z ilości projektów, jakie aktywnie prowadzisz, z częstotliwości odpisów, z sposobu pisania mogę coraz bardziej utwierdzać się w przekonaniu o tym, że nie jesteś człowiekiem, a superinteligentną sztuczną inteligencją.
-
Ciszej! To miała być rządowa tajemnica!
-
Zacząłem kłaść podwaliny, co do strategii, jednak już teraz stanąłem przed kilkoma dylematami i czekam na waszą opinię.
Ukrywać niektóre tematy, dając do nich dostęp tylko tym graczom, którzy będą prowadzić daną frakcję, czy trzymamy się dżentelmeńskiej umowy i wszystko pozostaje widoczne, a reszta udaje, że nic nie widzi?
Dodać amunicję, która będzie surowcem zużywalnym, coś pokroju słynnego spalania z ONZ?
Z uwagi na to, że będzie mnogość planet, masa map, jaki powinien być standard liczby prowincji, by nikt nie czuł się pokrzywdzony?
Dodać przyrost naturalny populacji oraz jej wiek, który by zezwolił na szkolenie żołnierzy, czy ograniczyć się tylko do wzrostu liczby surowców?
-
Myślę, że dodawanie amunicji to kiepski pomysł.
-
Zbyt dobrze pamiętacie spalanie z ONZ? :v
-
Wpadłem na nowy pomysł stratega, “Kwestia ceny”.
-
Kwestia Cena, John Cena
-
-
Brak odzewu, więc Mass Effect 3 turowe zostaje zawieszone na czas nieokreślony.
Zacznę równoległą pracę nad projektami X i Y. Zobaczymy, co wcześniej powstania, a reszta już jakoś powinna się potoczyć.
-
Jak będzie fajen to zagram, jak nie będzue fajen to nie zagram… Ale powodzenia w pracy
-
A co konkretnie masz na myśli?
-
- Projekt Z
- Pomysł;
- Otwarty nabór;
- Mieszanina strategii turowej i RPG. Część graczy zostanie władcami państw, operując na mapie strategicznej kolejnymi posunięciami, w przerwach prowadząc postać po korytarzach pałacu, inni zaś zostaną generałami, żołdakami, najemnikami bądź prostymi chłopami, zdjąc się na mądrość swych władców i próbując pozostać przy życiu.
- Projekt Z
-
Patrząc na obecną ilość graczy i ogólny poziom rozmachu - Nie wypali.
-
- Zgniły świt
- Pomysł;
- Realizacja;
- Prowadzenie gry
Świat po apokalipsie zombie, za sprawą laboratoryjnie zmutowanej odmiany kuru. Trzydzieści lat później ludzie walczą o resztki zasobów upadłej cywilizacji, samemu cofając się w rozwoju o jakieś sto, może dwieście lat. W tle pojawi się wątek powolnej ewolucji zombie w stronę homo neandertalis.
- Zgniły świt
-
przeczytałam “za sprawą zmutowanej odmiany kury”
-
Dante nam o tym nie chciał powiedzieć, ale faktycznie, apokalipsa w jego PBF’ie wybuchła za sprawą zmutowanej odmiany kury.
-
Nie ufajcie KFC, dzieci.
-
Co tam z planowaniem?
-
Dark_Dante Wrogie niebo Legion Dusz [Dark Dante] Stalowa Wola Zgniły świt ostatnio edytowany przez Dark_Dante
Za dużo pracuję na samodzielne planowanie.