Czat Ogólny
-
Ten post został usunięty!
-
-
-
Przeglądałam Venixię i natrafiłam na ciekawsze zdarzenie.
Izyraa
Wreszcie udało się! Po trudach niedźwiedź padł martwy przebity przez kilka mieczy, zanim zginął szamotał się przez kilka sekund, ale w końcu uległ objęciom śmierci. Król Folten jest pewien na swoją dumę, że poszłoby znacznie szybciej, gdyby wtrącił się do walki zamiast stać z boku i ukrywać się za ludźmi.
Konto usunięte
Oczywiście, że poszłoby szybciej, gdyby Jagiełło miał bardziej kompetentnych i rozgarniętych ludzi.
‐ Plan jest następujący, zabieracie niedźwiedzia, wracamy do wioski, a tego zabitego przez bestię wyjebać do rowu. -
dżem dobry, o to ja, flashback z 2014
-
A idź z tymi durnymi wspomnieniami z tej strony.
-
whomst
-
Mrr.
-
Siema piraci
-
Elo elo.
-
Ej, dałby ktoś jakiś poradnik jak zrobić stratega? Bo niestety w żadnego nie grałem, jeszcze.
-
Wbij do jakiegoś, zobacz jak został zrobiony i rób jak on :v
-
Prawda jest taka, że dopóki ze trzy PBF’y ci nie upadną, to się nie dowiesz, jak go zrobić. Nawet jeśli będziesz czytał masę poradników.
-
No i troszeczkę lepiej byłoby najpierw pograć.
-
@Dark_Dante O strategach piszesz, Tia?
-
Piszę ogólnie o PBF’ach, chociaż prawda jest taka, że prędzej doszczętnie zniszczy się swoją strategię, która jest trudniejsza w zarządzaniu.
-
Nie rób strategów, to zawsze źle wychodzi zwłaszcza, gdy daje się wolną rękę graczom co do jednostek.
-
Z jednostkami to dla mnie zależy od tego, jak dużą swobodę się da.
-
Przeważnie jednak jest za duża i wtedy przeradza się to w mierzenie poziomów, w strategach jest za wiele czynników, które należy uwzględniać, by powierzyć to zadanie człowiekowi, który ma tylko swój mózg do tego. To zadanie należy do maszyny, która wszystko wyliczy bezbłędnie i wszystko będzie uczciwe. Poza tym drażni mnie też system surowców, który za czasów jeszcze tamtej strony ograniczał się przeważnie do drewna, kamieni, złota i jedzenia. Można się tutaj bronić tym, że Age of Empires się to udało, ale to głównie dzięki zastosowaniu rzeczywistej strategii w czasie rzeczywistym, gdzie czegoś takiego nie da się oddać w postaci papierowej.
-
Dlatego ja się mocno wzorowałem na systemie surowców z Supremacy1914.